GUNS N’ ROSES: Απόψε κάνουν στάση στο ΟΑΚΑ!

14:01 22/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σήμερα Σάββατο, έρχονται στο ΟΑΚΑ οι μυθικοί Guns ‘n’ Roses στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, με… όλη την ομάδα μετά από 30 χρόνια! Οι πόρτες θα ανοίξουν για το κοινό στις 17:00 και το συγκρότημα θα εμφανιστεί στις 20:30, παίρνοντας μισή ώρα… παράταση από την αρχικά προγραμματισμένη έναρξη, λόγω του καύσωνα. Η πρώτη τους συναυλία στην Αθήνα έλαβε χώρα στις 24 Μαΐου

1993, στο ΟΑΚΑ και η επόμενη – όχι σε πλήρη σύνθεση – στις 10 Ιουλίου 2006 στο πλαίσιο του Rockwave Festival.

Οι Guns ‘n’ Roses ιδρύθηκαν το 1985 μετά από τη συγχώνευση των συγκροτημάτων “Hollywood Rose” και “L.A. Guns”. Αρχικά έπαιζαν μουσική σε μπαρ και ως το 1986 είχαν δημοσιοποιήσει 14 τραγούδια και ως το 1987 “άνοιγαν” συναυλίες άλλων συγκροτημάτων.

Το 1988 κατηγορήθηκαν για ομοφοβία, εθνικισμό και ρατσισμό για το κομμάτι “Οne in a million”, με τον νεαρό τότε Αxl Rose να απαντάει: “Αν οι μαύροι μπορούν να με λένε nigger, εγώ γιατί να μην μπορώ;” Μια ρητορική ερώτηση για την οποία, τέσσερα χρόνια μετά μετάνιωσε δηλώνοντας πως είχε ανάγκη να εκφράσει την οργή του για το πόσο ευάλωτος αισθάνεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις εξαιτίας των εμπειριών του.

Δίσκοι του συγκροτήματος είναι το Appetite for Destruction (το οποίο πωλήθηκε σε 28 εκ. αντίτυπα), το Use your Illusion I, το Use your Illusion II, το “The Spaghetti Incident?”, το “Chinese Democracy” κ.ά. Κάποια τραγούδια, όπως το “Don’t Cry”, το “Estranged”, το “November Rain” και το “You could be Mine”, όπου συμμετέχει και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Αναμένουμε λοιπόν άλλη μια ιστορική συναυλία στην Αθήνα από ένα εξαιρετικά δημοφιλές συγκρότημα της ροκ σκηνής, σε ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού!

Keywords
Αναζητήσεις
guns-n-roses-apopse-kanoun-stasi-sto-oaka.htm
Τυχαία Θέματα