Champions League: Η διοργάνωση των γκολ και των εκατομμυρίων ξεκινά την Τρίτη!

13:00 17/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινά η σεζόν 2023 – 2024 για το φετινό Champions League. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, από τη σύστασή της έως και σήμερα, έχει χαρίσει στους ποδοσφαιρόφιλους αξέχαστες συγκινήσεις, ενώ, ταυτόχρονα οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι επενδύουν πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο, με σκοπό βεβαίως την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Στην αρχή κάθε σεζόν, γίνονται προβλέψεις, παίζονται στοιχήματα για το ποιος θα είναι ο επόμενος κάτοχος της

κούπας «με τα μεγάλα αυτιά». Συνήθως, ένα από τα φαβορί είναι ο προηγούμενος πρωταθλητής και στην περίπτωση της Manchester City, ισχύει απόλυτα ο «κανόνας».

Οι «πολίτες» αναδείχθηκαν για πρώτη φορά στην Ιστορία τους πρωταθλητές Ευρώπης. Πριν ένα μήνα, κατέκτησαν και το πρώτο τους ευρωπαϊκό Super Cup κόντρα στην Σεβίλλη, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η κατάκτηση αυτή σήμανε τόσο το πρώτο «quadruple» της ομάδας, όσο και το πρώτο που πετυχαίνει αγγλική ομάδα. H ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ενισχύθηκε με τους: Joško Gvardiol (90 εκ.), Matheus Luiz Nunes (62 εκ.), Jérémy Doku (60 εκ.) και Mateo Kovacic (29,1 εκ.), ελπίζοντας πως μπορεί να επαναλάβει τον περυσινό της θρίαμβο.

Στα φαβορί – κάθε χρόνο –συγκαταλέγεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» είναι πολυνίκης της διοργάνωσης, με 14 τρόπαια συνολικά, εκ των οποίων, τα πέντε, τα τελευταία εννέα χρόνια, δηλαδή… πάνω από ένα τρόπαιο κάθε δύο χρόνια! Το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι ενισχύθηκε με τους νεαρούς (μέσος όρος ηλικίας τα 20,6 έτη) Arda Güler (γεν. 2005), Fran García (γεν. 1999) και Jude Bellingham (γεν. 2003), με σκοπό να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για 15η φορά στην Ιστορία του.

Στο εν λόγω γκρουπ, συμπεριλαμβάνεται και η Μπάγερν Μονάχου, η οποία έδωσε συνολικά 155 εκ. ευρώ για μεταγραφές. Σίγουρα η μεγαλύτερη μεταγραφή των Βαυαρών είναι ο Χάρι Κέιν (100 εκ.), από την Τότεναμ, τόσο σε επίπεδο χρηματικό όσο και ποδοσφαιρικό. Οι δύο άλλες μεταγραφές είναι ο 27χρονος Κιμ Μιν Τζάε (50 εκ.), από τη Νάπολη και ο 23χρονος Ντάνιελ Πέρετζ (5 εκ.) από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η νέα σεζόν ξεκινάει και, παρότι η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στη φάση των ομίλων του φετινού UEFA Champions League, αναμένεται να είναι συναρπαστική για όλους τους φιλάθλους!

Keywords
Αναζητήσεις
champions-league-i-diorganosi-ton-gkol-kai-ton-ekatommyrion-xekina-tin-triti.htm
Τυχαία Θέματα