Ανανεώνεται ευχάριστα η AVIN, σπουδαίο έργο ERP υλοποιεί η ΚτΠ, μέτρα στήριξης των ΜμΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση

10:01 17/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

“Φρέσκια” εικόνα με ενδοοικογενειακές συνέργειες! 

Με εντεινόμενους ρυθμούς εξελίσσεται, τελευταία, η εφαρμογή της νέας εικόνας των πρατηρίων καυσίμων AVIN, έχοντας ως «αιχμή του δόρατος» και test-bed, ταυτόχρονα, στη συγκεκριμένη προσπάθεια τα εταιρικά καταστήματα.

Ο σχεδιασμός έχει αλλάξει άρδην, επικρατούν οι «καθαρές» γραμμές και η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον πρώτες ύλες, ενώ η άμεση και διαρκής οπτική διάδραση με τον πελάτη ενισχύεται χάρη στις μεγάλες ελεύθερες επιφάνειες και την αξιοποίηση μεγάλων γυάλινων

προθηκών.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ευχάριστο όσο και ξεκούραστο στο μάτι, ενώ στις καινοτομίες που εισάγονται στη νέα μορφή των πρατηρίων καυσίμων AVIN είναι η ύπαρξη σημείου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της NRG, εταιρείας του ευρύτερου ομίλου Βαρδινογιάννη, η λειτουργία ικανοποιητικής έκτασης και περιεχομένου Mini market, καθώς επίσης και η λειτουργία καταστήματος Costa Coffee, ακόμη ενός εμπορικού σήματος που έχει άμεση συσχέτιση σε επίπεδο αντιπροσώπευσης και ανάπτυξης στην χώρα μας, με τις επιχειρήσεις της προαναφερθείσας οικογένειας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η προσπάθεια ριζικής ανανέωσης της εικόνας των σημείων εξυπηρέτησης της AVIN δεν περιορίζεται εντός των τειχών της πρωτεύουσας, αλλά εκτείνεται δυναμικά και σε επαρχιακές πόλεις και εν γένει σημεία παρουσίας του brand.

Η Κεντρική διοίκηση εκσυγχρονίζεται και οργανώνεται με ERP 

Σε κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα εκπνέει η προθεσμία σε σχέση με την ημερομηνία υποβολής εξατομικευμένης προσφοράς για τη σύναψη της 2ης Εκτελεστικής Σύμβασης με τίτλο: «Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Λειτουργία του ΟΠΣΥΔΔ» για το έργο που τιτλοφορείται ως: «Μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση (gov-ERP)», που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας, με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να έχει την ευθύνη του έργου.

Όσο για τον προϋπολογισμό της σύμβασης, ανέρχεται στα €24.282.366, πλέον ΦΠΑ (5.827.767,84 ευρώ), ενώ πηγή χρηματοδότησης είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», αλλά και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Το έργο αφορά στην μελέτη υλοποίησης και ανάλυσης απαιτήσεων, εναλλακτικών σεναρίων μετάπτωσης στο νέο σύστημα, υπηρεσίες υλοποίησης των εφαρμογών του ΟΠΣΥΔΔ, με αναβάθμιση και αξιοποίηση της υφιστάμενης λειτουργικότητας και των δεδομένων του ΟΠΣΔΠ, καθώς και της λειτουργικότητας του Συστήματος Ενοποίησης Χρηματοοικονομικών Αναφορών Γενικής Κυβέρνησης. Το ΟΠΣΥΔΔ θα συμπεριλάβει / ενοποιήσει και τη λειτουργικότητα όποιου άλλου συστήματος χρησιμοποιείται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) για τις ανάγκες που αφορούν το έργο, υπηρεσίες Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης, Μετάπτωσης Δεδομένων (Data Migration), Help Desk, Εγγύησης, Διοίκησης του Έργου, παροχή αδειών λογισμικού. Παράλληλα, γίνεται μνεία για την παροχή υπό μορφήν υπηρεσίας της απαιτούμενης υποδομής για την ανάπτυξη και τον έλεγχο του ΟΠΣΥΔΔ, καθώς επίσης και υπηρεσίες υποστήριξης, οι οποίες θα ενεργοποιούνται σταδιακά εκτιμώντας τις τρέχουσες ανάγκες του έργου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη έχει αποσταλεί πρόσκληση στο μέλος – αντισυμβαλλόμενο της υπ’ αριθμ. 1872/06-05-2022 Συμφωνίας – Πλαίσιο για το Έργο «Μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση (gov-ERP)», την ένωση εταιρειών Uni Systems, Pricewaterhousecoopers και Real Consulting, προκειμένου να συνεργαστούν με το σχήμα που θα επιλεγεί ώστε να υλοποιήσει το έργο.

Η υποβολή των προτάσεων ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα λάβει χώρα στις 27 του ίδιου μηνός.

Μέτρα πρόσθετης στήριξης ΜμΕ από την Ε.Ε.

Μια σειρά πρωτοβουλιών και μέτρων για την αντιμετώπιση των αναγκών των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) της Ευρώπης στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, που αναμένεται να παράσχουν βραχυπρόθεσμη αρωγή, να τονώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα τους και να ενισχύσουν τη δικαιοσύνη στο επιχειρηματικό περιβάλλον σε ολόκληρη την ενιαία αγορά, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο των εν λόγω μέτρων, η Κοινότητα προωθεί νέες προτάσεις κανονισμού για τις καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές και οδηγίας για τη θέσπιση φορολογικού συστήματος βάσει εταιρικής έδρας για τις ΜμΕ. Πρόσθετες πρωτοβουλίες αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυση της πρόσβασης τους σε χρηματοδότηση, στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στη στήριξη της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως το οικονομικό δυναμικό τους.

Ειδικότερα, ο νέος κανονισμός για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές αντιμετωπίζει τις καθυστερήσεις πληρωμών, μια αθέμιτη πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τις ταμειακές ροές των ΜμΕ και παρεμποδίζει την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητα των αλυσίδων εφοδιασμού. Η πρόταση εισάγει αυστηρότερο ανώτατο όριο πληρωμής 30 ημερών, εξαλείφει τις ασάφειες και αντιμετωπίζει τα νομικά κενά της ισχύουσας οδηγίας. Το προτεινόμενο κείμενο διασφαλίζει επίσης την αυτόματη καταβολή δεδουλευμένων τόκων και αποζημιώσεων και εισάγει νέα μέτρα επιβολής και επανόρθωσης για την προστασία των επιχειρήσεων από κακοπληρωτές.

Παράλληλα, το φορολογικό σύστημα βάσει εταιρικής έδρας για τις ΜμΕ θα παρέχει σε όσες εξ’ αυτών που δραστηριοποιούνται σε διασυνοριακό επίπεδο μέσω μόνιμων εγκαταστάσεων τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με μία μόνο φορολογική διοίκηση -εκείνη της εταιρικής έδρας- αντί να υποχρεούνται να συμμορφώνονται με πολλαπλά φορολογικά συστήματα. 

Η εν λόγω πρόταση εκτιμάται πως θα αυξήσει τη φορολογική ασφάλεια και δικαιοσύνη, θα μειώσει το κόστος συμμόρφωσης και τις στρεβλώσεις στην αγορά που επηρεάζουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο διπλής φορολόγησης, υπερφορολόγησης και φορολογικών διαφορών. 

Ειδικότερα, η αναμενόμενη μείωση του κόστους συμμόρφωσης θα πρέπει να ενισχύσει τις επενδύσεις και τη διασυνοριακή επέκταση στην ΕΕ. Οι δε ΜμΕ που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά κράτη-μέλη θα είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν πλήρως την ελευθερία εγκατάστασης και την ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων χωρίς να παρεμποδίζονται από περιττά φορολογικά εμπόδια.

Επιπροσθέτως, προτείνονται και μια σειρά από μη-νομοθετικά μέτρα για τη στήριξη των ΜμΕ και τη διασφάλιση της πλήρους αξιοποίησης του οικονομικού δυναμικού τους, όπως λ.χ. τη βελτίωση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με βάση το επιτυχές πρώτο πλήρες έτος εφαρμογής της αρχής «για κάθε θέσπιση, μία κατάργηση» (καθαρή εξοικονόμηση κόστους 7,3 δισ. ευρώ), μέσω της βελτίωσης της εφαρμογής του «τεστ ΜμΕ» και της συστηματικής συνεκτίμησης των αναγκών τους σε όλη τη μελλοντική νομοθεσία της ΕΕ κ.ο.κ. 

Εξόχως σημαντική είναι και η δέσμευση της Κοινότητας αναφορικά με την τόνωση των διαθέσιμων επενδύσεων που απευθύνονται και αφορούν στις ΜμΕ, επιπλέον των άνω των 200 δισ. ευρώ που ήδη διατίθενται προς αυτές στο πλαίσιο των ποικίλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οποία έχουν ως χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2027. 

Σήμερα, στους κόλπους της Ε.Ε. δραστηριοποιούνται περισσότερες από 24 εκατομμύρια μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντιπροσωπεύοντας το 99% του συνόλου των υφιστάμενων επιχειρήσεων στην Γηραιά Ήπειρο και τα 2/3 των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Αναζητήσεις
ananeonetai-efcharista-i-avin-spoudaio-ergo-erp-ylopoiei-i-ktp-metra-stirixis-ton-mme-apo-tin-evropaiki-enosi.htm
Τυχαία Θέματα