Business Voice #38 – The Electrokinetic Issue: Automotive Solutions

10:05 2/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η Automotive Solutions ΕΠΕ, ιδρύθηκε το 2002 και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης. Κύριο μέλημά της εταιρείας αποτελεί η άρτια εξυπηρέτηση του πελάτη, και για το σκοπό αυτό προσφέρει την πληρέστερη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας κατά αποκλειστικότητα εταιρείες όπως: EZ-GO/Cushman, Melex, Electra, K-Bus, Boschung, Taylor Dunn.

Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των χλοοκοπτικών μηχανημάτων της Ransomes Jacobsen στην Ελλάδα

και αποκλειστικός αντιπρόσωπος μπαταριών Trojan στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με όλες τις κορυφαίες ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες, τα υπάρχοντα γήπεδα golf Ελλάδας και Κύπρου, τις μεγαλύτερες εταιρείες και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα.

Διαθέτει το πλέον αξιόπιστο τμήμα πωλήσεων, τεχνική βάση με μόνιμο και έμπειρο τεχνικό προσωπικό, άρτια οργανωμένο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε δύο σημεία στην Αθήνα και αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργατών ανά την Ελλάδα.

* Του Παύλου Μοσχούς, Marketing Manager της Automotive Solutions

Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να διασφαλιστεί ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα έχουν πρόσβαση σε ένα επαρκώς ανεπτυγμένο δίκτυο υποδομών φόρτισης και ανεφοδιασμού. Αυτό καλύπτει τρεις τομείς: δημόσια σημεία φόρτισης, ιδιωτικά σημεία φόρτισης που απαιτούνται στο σπίτι και σημεία φόρτισης στους χώρους εργασίας. Ωστόσο, ένα πράγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: εάν οι στόχοι του στόλου CO2 είναι πιο αυστηροί, ο αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξήσει επίσης τη ζήτηση για υποδομές.

Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης θα δημιουργήσει  κυρίως επιχειρηματικές ευκαιρίες για τον τομέα της ενέργειας και της κινητικότητας, με τη συμμετοχή του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, δημιουργώντας παράλληλα πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Ποια είναι η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική Κυβέρνηση έχουν καθορίσει συγκεκριμένους στόχους για το   2025, το 2030 και το 2050 σχετικά με τον εξηλεκτρισμό των οδικών μεταφορών και την ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης. Βάσει σεναρίων εξηλεκτρισμού και του συνολικού μεγέθους των στόλων οχημάτων εκτιμάται πως το 2035, συνολικά, ο ελληνικός στόλος ηλεκτρικών οχημάτων θα αποτελείται από σχεδόν 2,9 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα, κυρίως επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά.

Στόχοι για το στόλο Η/Ο με βάση τη Δέσμη «Fit for 55» και την Οδηγία για τα Καθαρά Οχήματα:

2025

2030

2035

Επιβατικά αυτοκίνητα

153.000

936.000

2.350.000

Ελαφρά επαγγ. οχήματα

18.600

170.000

502.000

Βαρέα επαγγ. οχήματα

3.400

28.000

Λεωφορεία

1.900

5.100

14.300

Συνολικά, το χάσμα μεταξύ του σεναρίου Αναφοράς χωρίς κίνητρα μετά το τέλος του 2023 και του δραστικού Σεναρίου 2035 οδηγεί σε έλλειμμα περίπου 1 εκατομμυρίου EV για το 2030 και 2,5 εκατομμυρίων EV το 2050.

Ποιες είναι οι προσδοκίες της εταιρείας σας για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα;

Οι προσδοκίες της εταιρείας μας είναι να παρέχουμε ένα πραγματικά ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών προκειμένου η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη και προσιτή είτε αφορά εταιρείες με μικρούς ή μεγάλους στόλους ή ακόμα και ιδιώτες για την καθημερινή τους μετακίνηση.

Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας σας για την ανάπτυξη υποδομών ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα;

Η ανάπτυξη των υποδομών ηλεκτροκίνησης στη Ελλάδα είναι ένα κομμάτι που τρέχει αποκλειστικά η εταιρία παροχής ενέργειας NRG στην οποία ανήκει και η Automotive Solutions. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η NRG ήδη παρέχει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα. Το δίκτυο περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 900 θέσεις φόρτισης, με 700 φορτιστές και ταχυφορτιστές σε 450 σημεία με στόχο να φτάσει τα 2.000 σημεία μέχρι το τέλος του 2023, ενώ η εφαρμογή incharge βραβεύτηκε πρόσφατα ως «Προϊόν της Χρονιάς 2023» στην κατηγορία «Εφαρμογή Ηλεκτροκίνητου Οχήματος».

Ποια είναι η συμβολή της εταιρείας σας στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα;

Η Automotive Solutions είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα αφού δραστηριοποιείται στην ηλεκτροκίνηση εδώ και 20 χρόνια ενώ σήμερα η εταιρεία θεωρείται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στα Βαλκάνια.

Με την εξαγορά του 60% της Automotive Solutions S.A. από την NRG, έχει γίνει πλέον μέλος του ομίλου Motor Oil με στόχο να επεκταθεί σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση και περαιτέρω να εστιάσει στη δημιουργία νέων καινοτόμων λύσεων που θα βελτιώσουν και θα καθιερώσουν τελικά την ηλεκτροκίνηση ως την πρώτη επιλογή. 

Ποια είναι η γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων που προσφέρει η εταιρεία σας;

Η Automotive Solutions παρέχει μια πλήρης γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και μηχανημάτων έργου τα οποία μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη σε 4 βασικούς τομείς: Στον τουρισμό, στον δημόσιο τομέα, στην διανομή προϊόντων και τις ταχυμεταφορές, καθώς και στη μικροκινητικότητα.

Δημοσιεύθηκε στη Business Voice #38 – The Electrokinetic Issue
Keywords
Αναζητήσεις
business-voice-38--the-electrokinetic-issue-automotive-solutions.htm
Τυχαία Θέματα