Sniper: Από το Κιλκίς σε 100 χώρες!

08:56 2/10/2023 - Πηγή: Emea.gr
KLEEMANN: «STOP» στις εξαγορές. Στόχος η ενσωμάτωση!

Ως χρονικό διάστημα ενσωμάτωσης των αρκετών εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας και οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τις 15, στη συνολικότερη στρατηγική της, αποφεύγοντας – πλην εξαιρετικού απροόπτου – να προβεί σε νεότερη, θεωρεί τους προσεχείς – αρκετούς – μήνες η διοίκηση της KLEEMANN.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα κάτι παραπάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ στα οποία και ανέρχεται

ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από τις εξαγορές που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών! Επιπροσθέτως, οι εν λόγω εξαγορές, πέρα από μεγέθη, προσέδωσαν στην KLEEMANN σημαντικής αξίας, όσο και πρωτόλειο know–how σε τομείς της αγοράς που μέχρι πρότινος είτε αγνοούσε ή γνώριζε επιδερμικά.

Παράλληλα, οι εν λόγω εξαγορές έχουν επιτρέψει στην εταιρεία να διαμορφώσει μια καλά δομημένη, όσο και ανταγωνιστική πρόταση σε επίπεδο συντηρήσεων του εξοπλισμού που τοποθετεί, προσδοκώντας σε αισθητή ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών, καθώς στην εν λόγω πτυχή «κρύβεται» το κλειδί για την επίτευξη οργανικής ανάπτυξης από μέρους της KLEEMANN.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε προ 40 ετών στο Κιλκίς και απασχολεί περισσότερα από 1.700 άτομα, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες εταιρίες κατασκευής ανελκυστήρα στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, προσφέροντας κάθε τύπο ανελκυστήρα για οικιακή ή εμπορική χρήση, για πρόσωπα ή φορτία. Επιπροσθέτως, προσφέρει στην αγορά κυλιόμενες σκάλες, κυλιόμενους διαδρόμους, συστήματα πρόσβασης, συστήματα στάθμευσης, ανελκυστήρες πλοίων, καθώς επίσης και υποσυστήματα ανελκυστήρα. Μάλιστα, διανέμει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, με τις διεθνείς πωλήσεις της να αποτελούν κάτι παραπάνω από το 90% του συνολικού κύκλου εργασιών της.

Η KLEEMANN έχει καταφέρει σήμερα να διαθέτει τοπική παρουσία σε περίπου 20 αγορές, από τις οποίες και ξεχωρίζουν αυτές της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστραλίας και ΗΠΑ, καθώς επίσης και τοπική παραγωγή, εκτός από την Ελλάδα, στη Σερβία και στην Κίνα.

Η ελληνική πολυεθνική έχει αναλάβει αναρίθμητα έργα σε ολόκληρο τον κόσμο, από το διεθνές αεροδρόμιο Κέφλαβικ, στην Ισλανδία, μέχρι projects σε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στη Νορβηγία, στη μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης στον κόσμο στη Σαουδική Αραβία, στο MaryRose Museum στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εκθεσιακό κέντρο των Ferrari και Maserati στο Σίδνεϊ. 

Μάλιστα, επενδύει σημαντικά ποσά στους υπερσύγχρονους πύργους δοκιμών της, στην αναζήτηση καινοτομίας των προϊόντων της, στα οποία ενσωματώνει τεχνολογίες IoT και εξοικονόμησης ενέργειας, σε αυτοματισμούς στην παραγωγή, αλλά και στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Φουλ του ΑΙ για κορυφαίους επιχειρηματικούς Ομίλους με «σφραγίδα» της Microsoft Hellas

Κάτι παραπάνω από έντονη είναι η κινητικότητα στο πεδίο των (πραγματικά) μεγάλων επιχειρήσεων στην χώρα μας σε ότι αφορά στην τεχνολογική εξωστρέφεια που αρχίζουν να επιδεικνύουν και δη απέναντι σε cutting edge τεχνολογίες, όπως είναι λ.χ. η τεχνητή νοημοσύνη.

Αφού το… παίδεψαν λιγάκι στο μυαλό τους, ξεπερνώντας αγκυλώσεις, φοβίες, μα και επιφυλάξεις, αντιλήφθηκαν τα οφέλη, τις δυνατότητες, την προοπτική, μα και τις εντελώς καινούριες λειτουργίες που μπορούν να εφαρμόσουν, θέτοντας σε εντελώς νέες βάσεις την παρουσία τους συνολικότερα, αλλά και σε επιμέρους τμήματα της αγοράς όπου και δραστηριοποιούνται.

Τους βοήθησαν να το αντιληφθούν ξεκάθαρα, επί το ορθότερο. Για την ακρίβεια, η Microsoft Hellas και τα ανάλογα sales teams, υπό την καθοδήγηση της εδώ και ένα τρίμηνο νέας Διευθύνουσας Συμβούλου, Γιάννας Ανδρονοπούλου. Η ίδια, άξιο «τέκνο» των πωλήσεων και φανατική οπαδός του ΑΙ, έχει στρέψει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας της υπό το νέο της ρόλο, την προσοχή της εταιρείας στην προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης σε tailor based επίπεδο για κορυφαίους οργανισμούς-πελάτες.

Μάλιστα, με μεθοδικότητα η ίδια και τα στελέχη της έχουν κάνει πολύ δουλειά σε προπαρασκευαστικό επίπεδο, πηγαίνοντας στους πελάτες, καταγράφοντας τις ανάγκες τους, μαθαίνοντας τους στόχους και τις προκλήσεις που ορθώνονται στην περαιτέρω ανάπτυξή τους και στη συνέχεια προσδιορίζοντας τρόπους και περιοχές ενδιαφέροντος που μπορούν να επωφεληθούν από την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Εξάλλου, οι μεγάλοι παίκτες του εγχώριου επιχειρείν ανέκαθεν αποτελούσαν το φόρτε της κας Ανδρονοπούλου, η οποία πριν ανελιχθεί στην θέση της CEO της Microsoft Hellas, ηγούταν του ψηφιακού μετασχηματισμού κορυφαίων πελατών στον τραπεζικό, τηλεπικοινωνιακό και ασφαλιστικό κλάδο στην χώρα μας, μα και στην Κύπρο. Πάντοτε δε, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Ήδη, λοιπόν, οι προσπάθειές της φαίνεται πως έχουν αποφέρει καρπούς, καθώς συνολικά 5 ηγέτιδες εταιρείες, δυο (συστημικές) από τον τραπεζικό τομέα, καθώς επίσης και τρείς ακόμη που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, τις κατασκευές, αλλά και τα μεταλλεύματα, όλες τους εισηγμένες (και όχι μόνο στο χρηματιστήριο των Αθηνών) έχουν περάσει με επιτυχία το δοκιμαστικό στάδιο και πλέον ξεκινούν την παραγωγική υιοθέτηση tailor made λύσεων τεχνητής νοημοσύνης.

Νεότερα προσεχώς!  

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-apo-tis-serres-se-100-chores.htm
Τυχαία Θέματα