27ο HR Symposium της KPMG: Πόση σημασία έχει ο ρόλος των στελεχών HR στις εταιρίες;

12:14 15/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, παρουσία περισσότερων των 500 συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε το 27th HR Symposium της KPMG στην Ελλάδα, την Τετάρτη 13 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη διαρκώς αυξανόμενη σημασία του HR για τους οργανισμούς, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές, παγκόσμιες τάσεις, καινοτομίες και νέες ιδέες που οδηγούν

τις εξελίξεις στον κλάδο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα προσεγμένο μείγμα 45 ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου αναπτύχθηκαν θέματα όπως Data analytics & AI, Employee experience, Recruitment Challenges και Psychological safety.

Η συνεδριακή ημέρα ξεκίνησε με τη Στέλλα Σαμαρτζή, Director ZZDOT/Founder YooDOo Corporate Wellness, να «ζεσταίνει» τους συμμετέχοντες με ένα διαδραστικό pre-conference energizing session δείχνοντας πρακτικούς τρόπους για να ξεκινάει μια μέρα δυναμικά.

Στη συνέχεια, η Μαριλένα Παππά, Events Coordinator, KPMG στην Ελλάδα, υποδέχθηκε με ένα θερμό καλωσόρισμα τους 500 συμμετέχοντες του 27ου HR Symposiym.

Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο η Πέγκυ Βελλιώτου, Partner & Head of People, People Services, Consulting, KPMG στην Ελλάδα, η οποία αναφέρθηκε στο πολυσύνθετο πρόγραμμα της ημέρας, ενώ ακολούθησε ο Σωτήρης Σταματίου, Πρόεδρος ΔΣ, ΣΔΑΔΕ, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της ανάγκης για απόκτηση ή βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων, επικαλούμενος δύο έρευνες στις οποίες είχε συμμετάσχει ο ΣΔΑΔΕ, και τέλος, η Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια, Τομέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ΣΕΒ, όπου με τη σειρά της ανέφερε ότι παλαιότερα τα στελέχη του HR δεν εστίαζαν σε στοιχεία αλλά τώρα πια λειτουργούν πιο στοχευμένα και προχώρησε το σύντομο χαιρετισμό της με κάποια αποτελέσματα ερευνών.

Έκλεισε τον λόγο της με την υπόδειξη ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντος προκειμένου να διατηρηθούν τα ταλέντα. Αντίστοιχα ο Σωτήρης Σταματίου αναφέρθηκε την πρωτοβουλία “AdvantAge” της KPMG στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism), μέσα από δράσεις που θα δημιουργήσουν συνθήκες ίσων ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία της και η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, Υφυπουργός Εσωτερικών, η οποία τόνισε τη σημαντικότητα της ουσίας που κρύβεται πίσω από την έννοια της εργασίας, που είναι να βρίσκεται το νόημα και η αξία σε αυτή. Ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στον δημόσιο τομέα με μια ολιστική προσέγγιση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νέο μέλλον και όπως επισήμανε, βασικό στοιχείο είναι «ο κατάλληλος άνθρωπος να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση!».

Το πρώτο panel discussion της ημέρας ήταν μια σημαντική στιγμή, με τη συμμετοχή 5 κορυφαίων στελεχών,οι οποίοι ήταν ο Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, Chief Human Recourses Officer, Teleperformance Greece, η Μαρίνα Βέργου, Human Resources Director, Groupama Aσφαλιστική, η Ελευθερία Κανάκη, Human Resources Manager, L’OREAL Hellas SA, η Εύη Μωραΐτη, Human Resources Lead, Amgen και η Τατιάνα Τούντα, Chairwoman & CEO, Hellas EAP. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μοιράστηκαν με το κοινό του συνεδρίου τεχνικές και καλές πρακτικές για το πώς μπορεί να ενισχυθεί η ψυχολογική ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Τη συζήτηση συντόνισε η Τόνια Παρίση, Director, People Services, Consulting, KPMG στην Ελλάδα.

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο Δημήτρης Καλούδης, Head, Employee Benefits, Howden Hellas Insurance & Reinsurance Brokers S.A., ο οποίος αναφέρθηκε στην ομαδική ασφάλιση, στη σύνταξη, στην ομαδική ασφάλιση υγείας και πρόληψη, στις νέες καλύψεις ψυχικής υγείας και στη σημασία της πρόληψης. Τέλος, τόνισε τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την παραγωγικότητα και την πίστη των εργαζομένων.

Για το καίριο θέμα, πώς το AI θα επηρεάσει το μέλλον της εργασίας μίλησε ο David Timis, Global Communications & Public Affairs Manager του Generation, του μεγαλύτερου προγράμματος απασχόλησης παγκοσμίως. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μέσα από την παρουσίασή του το μέλλον είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία, τα ρομπότ. Χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα την εξέλιξη της Amazon, επισήμανε ότι πολλοί εργασιακοί τομείς θα αλλάξουν, επομένως αυτό καθιστά απαραίτητη την απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων στους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια, ο Θoδωρής Μισυρλής, Payroll & HR Product Manager, Entersoft με θέμα “From manual to magical: How technology simplifies work life for success” παρουσίασε πως η τεχνολογία απλοποιεί τις διαδικασίες, οδηγώντας μας σε ένα πιο αποτελεσματικό και επιτυχημένο προορισμό. Επισήμανε ότι η τεχνολογία έρχεται να δώσει λύση στις προκλήσεις, διευκολύνοντας την απόδοση και την αποτελεσματικότητα και μίλησε για την ολιστική web-based σουίτα διαχείρισης μισθοδοσίας και ανθρώπινου δυναμικού που έχει δημιουργήσει η Entersoft.

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον πάνελ “Revitalizing the Employee Experience: the moments, the data, the solutions” συμπλήρωσε με πλούσιο περιεχόμενο τη συνεδριακή ημέρα. O Φίλιππος Ζακόπουλος, Managing Partner, Found.ation, η Ελίνα Κουλούρη, Group Chief People Officer, PRINTEC, η Πόλυ Παλαιογιώργου, Digital Experience Lead – CEE Region, Microsoft και ο Κώστας Τσαλίκης, Southern Europe & Benelux CHRO, Citi συνομίλησαν με την Γεωργία Καλεμίδου, Director, People Services, Consulting, KPMG στην Ελλάδα και μοιράστηκαν τις προκλήσεις, ευκαιρίες, καθώς και τις νέες τάσεις και εργαλεία στο Employee Experience και employer branding.

Η Πόλυ Παλαιογιώργου από την άλλη πλευρά, αναφέρθηκε στο πως εστιάζει η Microsoft στο Employee Experience (EX) και ποιες είναι οι βασικές τους αρχές, και συγκεκριμένα το flexibility στην εργασία, το effectiveness των εργαλείων που προσφέρουν στους εργαζομένους, το connection των ομάδων, το wellbeing, και η εμπιστοσύνη (trust). Ακόμη συμπλήρωσε, ότι για το ΕΧ στοχεύουν σε τρεις κατηγορίες: τα εργαλεία (έχοντας την 1η πλατφόρμα πάνω στο EX), τα facilities και την κουλτούρα. Αναφορικά με το ΑΙ και πως επηρεάζει το ΕΧ της Microsoft, η Πόλυ ανέφερε ότι είναι ένα co-pilot εργαλείο είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό και επίσης ότι τo AI κάνει empower τους εργαζόμενους.

Στο δεύτερο μέρος του 27ου HR Symposium, μια μουσική έκπληξη περίμενε τους συμμετέχοντες. O τραγουδιστής, performer, συνθέτης, πιανίστας και συγγραφέας Tenorman δημιούργησε μια μοναδική διαδραστική εμπειρία συνθέτοντας ένα τραγούδι που αντικατοπτρίζει τη σημασία του HR για τους συμμετέχοντες.

Για το πώς εξελίσσεται ο ρόλος των στελεχών HR σε σύγκριση με το παρελθόν, πώς γεφυρώνονται οι ρόλοι μεταξύ CEO και HR Director και πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον ο ρόλος του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού συζήτησαν η Πέγκυ Βελλιώτου, Partner & Head of People, Consulting, KPMG στην Ελλάδα με δύο διακεκριμένους επαγγελματίες, τον Παναγιώτη Γεωργιόπουλου, CEO, Nova και την Ειρήνη Ψημίτη, Chief People & Communications Officer, Cepal Hellas. Παράλληλα με τη συζήτηση η Πέγκυ Βελλιώτου παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας της KPMG στην Ελλάδα με τίτλο "HR upside-down: turning challenges to opportunities" που ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο 2024.

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, από την πλευρά του ρόλου τουCEO, αναφέρθηκε στην πορεία ανάπτυξης των τμημάτων HR τα τελευταία χρόνια ως μια εξέλιξη με καταδρομικό χαρακτήρα. Αυτή η πρόοδος οφείλεται κυρίως στην πανδημία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με αποτέλεσμα το management να επιδείξει νέο ενδιαφέρον για τον τομέα του HR. Επιπλέον, ανέφερε τις πρακτικές στον οργανισμό του που έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν χαρακτήρα, με τη δημιουργία δικτύων, την προώθηση της αυθεντικότητας και την αντιμετώπιση προκλήσεων. Κλείνοντας, υπογράμμισε τη σημασία της ατζέντας του HR και την ανάγκη να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα αυτός ο ρόλος, εμπεριέχοντας αξιοκρατία.

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο Στέφανος Χανιωτάκης, Head of HR & Payroll Business Unit, SOFTONE Group, μίλησε για μια νέα πραγματικότητα για οποιαδήποτε επιχείρηση, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης ή αριθμού εργαζομένων, η οποία είναι η «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας». Παρουσίασε καίρια θέματα σχετικά με τις προκλήσεις που επιφέρει η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου, τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης και υποβολής προβλεπόμενων δεδομένων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και τέλος, για τα σύγχρονα εργαλεία ελέγχου και διαχείρισης απαιτήσεων.

Το πλούσιο περιεχόμενο του συνεδρίου ενίσχυσε με την παρουσίαση του ο Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist - CIO TheFutureCats Innovation Consultancy ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό μια αισιόδοξη, αλλά προσγειωμένη άποψη για τα πιθανά μέλλοντα και πώς οι τεχνολογίες διαταράσσουν ό,τι κάνουμε, απαντώντας σε ερωτήματα που θα καθορίσουν την ανθρωπότητα.

Όπως επισήμανε η εφαρμογή της σκέψης για το μέλλον μας επιτρέπει να προετοιμαστούμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Η υιοθέτηση της "μελλοντικής νοοτροπίας" είναι απαραίτητη για την ομαλή μετάβαση σε ένα μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον. Τόνισε ότι με το upskilling και reskilling, μπορούμε να προσαρμοστούμε στις αλλαγές και να διαμορφώσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για όλους.

Το συνέδριο έκλεισε με μια συζήτηση του Θάνου Παύλου, Senior Manager, Consulting, KPMG στην Ελλάδα με τους Ευθύμη Βαφειάδη και Δημήτρη Κυριακάτη, Founders και Managing Directors του Reatcode Group, για ενα dynamic software house που βρίσκεται στο προσκήνιο της καινοτομίας και της τεχνολογικής αριστείας, κατά την οποία απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις διαδικασίες του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και τι χρειάζεται να γνωρίζει ένα τμήμα HR ώστε να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας και του ΑΙ. Συγκεκριμένα, μίλησαν για την πλατφόρμα Workearly όπου δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που επιτρέπει σε επαγγελματίες να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες στο HR και σε άλλους τομείς.

Τέλος ανακοινώθηκαν οι τυχεροί των διαγωνισμών με τα δώρα που προσέφεραν το KPMG Institute, η Entersoft και η Edenred. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες για τα υπέροχα δώρα που προσέφεραν!

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους στα επόμενα πολλά υποσχόμενα συνέδρια της KPMG για τις οικογενειακές επιχειρήσεις, “9o Family Business Forum” που θα διεξαχθεί στις 23 Aπριλίου 2024 - Ξενοδοχείο Electra Palace Athens και “22nd CFO Forum” που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Διακεκριμένοι Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες Cosmote, Edenred, Entersoft και η EpsilonNet. Χορηγοί οι εταιρείες altoValue, Found.ation, Hellas EAP, Howden, OfficeLine και SoftOne και Υποστηρικτές οι εταιρείες Genesis Pharma και YooDOo Corporate Wellness. Το συνέδριο τελείται υπό την Αιγίδα του ΣΕΒ, με την τιμητική υποστήριξη του ALBA, του ΕΙΕΠ και του ΣΔΑΔΕ.

Keywords
kpmg, kpmg, υφυπουργός εσωτερικών, intercontinental, ελλαδα, data, analytics, session, head, people, σεβ, συμμετοχή, groupama, hellas, amgen, ceo, insurance, david, global, public, amazon, entersoft, manual, life, λύση, moments, κουλουρης, group, microsoft, europe, trust, επηρεάζει, nova, οφείλεται, business, softone, νέα, εργανη, cio, innovation, dynamic, software, house, edenred, athens, cfo, cosmote, genesis, alba, ειεπ, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αξια, Καλή Χρονιά, hellas power, οφειλετες δημοσιου, τελος του κοσμου, κοινωνια, αποτελεσματα, υιοθετηση, δημητριαδης, δωρα, εργασια, εργαλεια, θεμα, μουσικη, προγραμμα, σεβ, amazon, ceo, cfo, microsoft, people, public, ανθρωπος, βιβη, βρισκεται, γεωργια, δευτερο, δυνατοτητα, δημοσιο, δωσει, ευη, ευκαιρια, ειεπ, υπαρχει, ειρηνη, ελευθερια, ελινα, εννοια, εξελιξη, επηρεάζει, ερευνες, ερχεται, εσωτερικων, τεχνολογια, ιδεες, υφυπουργος, λύση, λογο, νοημοσυνη, νοημα, ντορα, ξενοδοχειο, οφείλεται, παρουσιαση, περιβαλλον, πιστη, ραντεβου, ρολοι, ρομποτ, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συνταξη, σειρα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σουιτα, τατιανα, τμημα, τονια, υφυπουργός εσωτερικών, χανιωτακης, ψηφιακο, athens, group, alba, amgen, analytics, ασφαλεια, manual, business, cio, data, δημητρης, david, edenred, εφαρμογη, entersoft, europe, web, genesis, global, groupama, house, head, hellas, innovation, κωστας, life, intercontinental, moments, μπροστα, insurance, dynamic, session, softone, software, σωτηρης, θανου, θεματα, υγειας, ξεκινησε
Αναζητήσεις
27o-hr-symposium-tis-kpmg-posi-simasia-echei-o-rolos-ton-stelechon-hr-stis-etairies.htm
Τυχαία Θέματα