Το πιο ελαφρύ υλικό στην Γη! [video]

Όπως σας έχουμε πει και σε προηγούμενα άρθρα, η ανάπτυξη της τεχνολογίας βασίζεται στην κατανόηση της δομής της ύλης και στην κατασκευή τέτοιων δομών που να χαρίζουν ασύγκριτα πλεονεκτήματα.

Στην κατεύθυνση των παραπάνω, ερευνητές δημιούργησαν ένα θαυματουργό υλικό, το οποίο έχει δημιουργηθεί με την χρήση νανοδομών του άνθρακα και έχει την μικρότερη πυκνότητα από όλα τα άλλα υλικά που γνωρίζουμε, μόλις 0,2 μικρογραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό. Το όνομα του: αερογραφίτης.

Οι ιδιαιτερότητες του όμως δεν σταματούν εδώ! Μπορεί να συμπιεστεί μέχρι και χίλιες φορές χωρίς να χάσει την ελαστικότητα

του, δηλαδή μπορεί στην συνέχεια να επανέλθει στην κανονική του κατάσταση, ενώ μπορεί να αντέξει μέχρι και 40.000 φορές το βάρος του. Οι ειδικοί όμως εστιάζουν στο τελευταίο στοιχείο που θα παρουσιάσουμε: την ηλεκτρική του αγωγιμότητα!

Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια ανακάλυψη η οποία θα διευρύνει τους μέχρι σήμερα τεχνολογικούς ορίζοντες μας, αφού τα σχέδια έχουν ήδη δρομολογηθεί για κατασκευή μπαταριών κινητών συσκευών με βάση τον αερογραφίτη, την ώρα που η διαστημική και η αεροναυπηγική ενδιαφέρονται για την χρήση του!

Η Επιστήμη συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα!

Keywords
Τυχαία Θέματα