Τα SoC της Apple σε μία φωτογράφηση διαφορετική από τις άλλες!

Μέχρι και τo iPhone 3GS, η Apple μας άφηνε στο σκοτάδι, όσον αφορούσε τους επεξεργαστές που ενσωμάτωνε στις συσκευές της. Από τότε και μετά όμως, ξέρουμε τα πάντα για αυτούς. Α4, Α5 και τώρα Α5Χ είναι ονομασίες που σίγουρα έχετε ακούσει στο παρελθόν. Κατά καιρούς, μάλιστα, έχετε δει και κάποιες φωτογραφίες τους.

Σήμερα όμως, θα τους δούμε και τους τρείς μαζί και μάλιστα…γυμνούς! Το τελευταίο μέλος της τριάδας έβγαλε το ασημένιο κάλυμμα που

τον περιβάλει, ώστε να μπορούμε να δούμε με άνεση το εσωτερικό του και να μπορέσουμε να το συγκρίνουμε με τα μικρότερα αδερφάκια του!

7.3 mm x 7.3 mm

10.09 mm x 12.15 mm

12.90 mm x 12.79 mm

Οι φωτογραφίες αυτές δείχνουν τι γίνεται κάτω από το πλαστικό(Α4, Α5) και αλουμινένιο (Α5Χ) κάλυμμα του SoC. Φαίνονται καθαρά οι διαφορετικές περιοχές των chip ενώ μεγάλη εντύπωση μας κάνει το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος! Αυτό συμβαίνει διότι η Apple δεν έχει αλλάξει την μέθοδο κατασκευής, οπότε τα chip κόβονται στα 45nm. Κατά συνέπεια, καθώς αυξάνεται το πλήθος των πυρήνων, αυξάνεται και το μέγεθος του chip. Ενδεικτικό είναι, πως η επιφάνεια του Α5Χ είναι σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερη από του Α4!

Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος που με τόσους πυρήνες το νεό iPad ανεβάζει θερμοκρασίες, οπότε είναι λογικό πως στην επόμενη γενιά επεξεργαστών, που μπορεί να βρεί φωλιά μέσα στο νέο iPhone(όπως ακούγεται..), θα είναι σίγουρα κατασκευασμένη με την μέθοδο των 32 ή ακόμα των 28 nm, ώστε να μην έχουμε προβλήματα υπερθέρμανσης και…χώρου!

Αν δε, ο νέος επεξεργαστής της Apple σας εξιτάρει, εδώ θα βρείτε μία εκδοχή της φωτογραφίας σε τεράστια ανάλυση για να την χρησιμοποιήσετε ως wallpaper! Enjoy!

Keywords
Τυχαία Θέματα