Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Ιράν!

Goodbyte

Ο εγκέλαδος χτύπησε και μάλιστα χτύπησε για τα καλά το Ιράν με έναν σεισμό μεγέθους 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ, προκαλώντας τον τρόμο στους κατοίκους του.

Σύμφωνα με τα γεωδυναμικά ινστιτούτα, ο σεισμός συνέβη στις 3:14 τοπική ώρα στα νοτιοανατολικά της χώρας, στα σύνορα με το Πακιστάν, ενώ είχε εστιακό βάθος 80 χιλιόμετρα. Το γεγονός που ο σεισμός ήταν “βαθύς” βοήθησε ουσιαστικά στο να μην έχουμε ακόμα μεγαλύτερες

καταστροφές.

Οι ειδικοί θεωρούν πως δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να αποδεικνύουν την σύνδεση του σεισμού που συνέβη πριν μερικές μέρες με τον χθεσινό, αν και κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθούμε στις επιπτώσεις του σεισμού στις πυρηνικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη. Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι με δήλωση τους υποστήριξαν ότι δεν έχει καταγραφεί ουδεμία ζημιά ή εκπομπή ραδιενέργειας και πως ολόκληρο το πυρηνικό πρόγραμμα τηρεί τις υψηλότερες προδιαγραφές, μιας και η περιοχή είναι γνωστό πως μπορεί να δώσει τέτοιους μεγάλους σεισμούς.

Όσον αφορά καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες δεν έχει εκδοθεί κάποιο δελτίο τύπου, όμως όλα δείχνουν πως οι απώλειες, υλικές και ανθρώπινες, είναι περιορισμένες. Ας ελπίσουμε για καλά νέα!

Keywords
Τυχαία Θέματα