Πόλεμος κατά των… όπλων!

Goodbyte

Με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα τυφλής βίας στην Αμερική τα οποία κόστισαν ανθρώπινες ζωές, ο πρόεδρος των Η.Π.Α ξεκίνησε των πόλεμο κατά των… όπλων!

Μα αυτός ο “πόλεμος” πρέπει να χτυπήσει το “έθιμο”, νομικά σχεδόν κατοχυρωμένο, οπλοκατοχής και για να υπάρχουν ελπίδες για “νίκη” χρειάζονται επιστημονικά δεδομένα.

Έτσι λοιπόν, ο Ομπάμα έκοψε επιταγή για άμεση έρευνα εκείνων των συνιστωσών που, ίσως, να οξύνουν το πρόβλημα, κυρίως της οπλοχρησίας. Μία από αυτές είναι το “gaming” ατόμων μικρής και εφηβικής ηλικίας, και συγκεκριμένα η ενασχόληση με παιχνίδια βίας και

πολέμου.

Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι πως τέτοιου είδους παιχνίδια αυξάνουν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα την επιθετικότητα του ατόμου. Σκόπος λοιπόν είναι να δούμε μήπως αυτό το “παιχνίδι” είναι ικανό να μεταφερθεί, έξω στον πραγματικό κόσμο. Αυτή θα είναι η έρευνα και πρέπει να γίνει άμεσα!

Σχόλιο: Από όπου και να το πιάσεις στραβό είναι. Δεν είναι δυνατόν να ψάχνεις στα παιχνίδια να βρεις τον ηθικό αυτουργό, να βρεις τον λόγο που ένα παιδί 16,17 ή 20 χρονών παίρνει μια καραμπίνα και ένα αυτόματο και αρχίζει να γεμίζει τον κόσμο μολύβι. Προφανώς κάποιο πρόβλημα έχει το ίδιο το παιδί, διαφορετικά ο κόσμος θα είχε γίνει εδώ και καιρό far west. Από την άλλη βέβαια, όταν ένα παιδάκι 14 χρονών λιώνει μπροστά από έναν υπολογιστή με σκοπό να γίνει ο the best στο σκότωμα ή φαίνεται να γουστάρει αίμα, πιστολίδι και κακό, πολλοί είναι εκείνοι που θα πουν “μα καλά τι περιμένεις; να διακρίνει το παιχνίδι από the real life”;.

Όπως και να έχει, κατά την προσωπική μου άποψη καλή είναι η έρευνα. Κάτι θα βγει. Ας ξεκινήσουν όμως με την ποινικοποίηση της άνευ λόγου οπλοκατοχής… εκτός αν εκεί τις διαφορές τις λύνουν μόνο με τον κακό τρόπο…

Keywords
Τυχαία Θέματα