Ο Έλληνας αρχισχεδιαστής του Galaxy S4 θα δουλεύει πλέον στο Πλαίσιο!

12:51 1/4/2013 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Επένδυση στην ποιότητα σκοπεύει να κάνει η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων “Πλαίσιο”, ξεκινώντας με μια μεγάλη μεταγραφή την στελέχωση του νέου τμήματος της. Ο κ. Νίκος Παπαλάμπρος, απόφοιτος της σχολής βιομηχανικού σχεδιασμού στην Κοζάνη, μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα για την μεγάλη του απόφαση.

Ο κ. Παπαλάμπρος (PhD Carnegie Mellon, MSc MIT, BsC teikoz.gr)

μίλησε στην εφημερίδα το Βήμα για τη νέα πρόκληση στην καριέρα και την απόφαση να γυρίσει στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια στην Αμερική και την Άπω Ανατολή.

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης παρακάτω:

- “Η απόφαση να γυρίσω στην Ελλάδα ήταν πολύ δύσκολη. Έχοντας φύγει εδώ και 25 χρόνια και έχοντας ουσιαστικά δουλέψει μόνο στην Αμερική, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Ν. Κορέα, ήξερα ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Παραδόξως, επειδή μιλάω τη γλώσσα πολύ καλά και όλη μου η οικογένεια ζει εδώ, τα καταφέρνω χωρίς πολλά προβλήματα.”

- “Ήμουν ο αρχισχεδιαστής του Samsung Galaxy S4. Μαζί με ακόμα ένα άτομο (και εκείνος Έλληνας) δουλέψαμε για σχεδόν 20 ημέρες, προσπαθώντας να βρούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε όσο το δυνατόν λιγότερο το υπέροχο design του Galaxy S III. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.”

- “Θα σας κάνει εντύπωση, αλλά μια τόσο μεγάλη εταρεία όπως η Samsung, βασίζεται στους Έλληνες. Για παράδειγμα, όλο το τμήμα που οργάνωσε την παρουσίαση του Galaxy S4 ήταν ελληνικό. Τουλάχιστον 500 Έλληνες δουλεύουν στη Νότια Κορέα στα κεντρικά της Samsung και άλλοι τόσοι στην LG. Μετά τους Ινδούς, έχουμε την πιο μεγάλη παροικία στη Σεούλ!”

- “Αυτό που κάνει η ομάδα μου στο Πλαίσιο, είναι να κατασκευάσει εξ’ ολοκλήρου το πρώτο ελληνικό κινητό. Οι προηγούμενες προσπάθειες ήταν πρωτότυπες, αλλά πλέον θέλουμε κάτι ακόμα καλύτερα. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μια συσκευή που θα ανταγωνιστεί το iPhone 6 όταν κυκλοφορήσει και να κυριαρχεί στο κομμάτι της ποιότητας.”

- “Απ’ όσο ξέρω, έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα για το νέο εργοστάσιο της Plaisio στην Ελλάδα. Με τους χαμηλότερους μισθούς της αγοράς, πολλά εργοστάσια θα μεταφερθούν στην Ελλάδα και αυτό θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίες.”

-”Δεν μπορώ να σας πω πως θα μοιάζει το νέο μοντέλο Turbo-X, αλλά θα είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο απ’ ότι έχετε δει μέχρι σήμερα. Και η οθόνη του θα έχει ανάλυση 4K. Μόνο αυτά μου επιτρέπουν να γνωστοποιήσω.”

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη πατώντας στην πηγή.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα