iPhone 5, Πιο γρήγορο από το Samsung Galaxy S III στα πρώτα benchmarks ή όχι;

Goodbyte

Επιτέλους έχουμε σοβαρές ενδείξεις για την απόδοση του νέου iPhone 5. Το 9to5Mac δημοσιοποίησε τα πρώτα benchmarks του iPhone 5 από το έγκυρο τεστ Geekbench, τα οποία αποδεικνύουν σε πραγματικές συνθήκες όσα μας ανακοίνωσε πρόσφατα η Apple.

Όπως γράψαμε και χθες, το νέο iPhone 5

χρησιμοποιεί ένα νέο επεξεργαστή κατασκευασμένο από την Apple. Ο Α6 δεν κάνει χρήση της αρχιτεκτονικής Cortex-A15, αλλά έχει σχεδιαστεί εξ’ ολοκλήρου από την Apple. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε στο event της παρουσίασης, ότι η απόδοση του επεξεργαστή είναι δύο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το iPhone 4S και τον A5.

Τα αποτελέσματα (που μοιάζουν αληθινά) από το Geekbench, αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών της Apple, καθώς το σκορ που πετυχαίνει η συσκευή στο τεστ είναι 1601, σε αντίθεση με το iPhone 4S που δεν ξεπερνούσε το 800. Παρ’ όλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι μόλις λίγο καλύτερο από εκείνο του Samsung Galaxy S III (1560) με Android 4.0, ενώ τα τεστ της ίδιας συσκευής με λειτουργικό Android 4.1 Jelly Bean αποφέρουν αποτελέσματα κοντά στο 1800 (1781). Μάλιστα ξεπερνά οριακά και το Google Nexus 7, το οποίο μέχρι σήμερα είχε τα πρωτία με 1590.

Όπως έχουμε πει δεκάδες φορές στο παρελθόν, η απόδοση ενός smartphone και γενικότερα μιας συσκευής δεν συμπίπτουν πάντα με τα αποτελέσματα των benchmarks, όμως σε κάθε περίπτωση, αξίζει με αυτόν τον τρόπο να συγκρίνουμε το hardware των συσκευών.

Το παρόν άρθρο iPhone 5, Πιο γρήγορο από το Samsung Galaxy S III στα πρώτα benchmarks ή όχι; αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα