Η “μαύρη επέτειος” της Χιροσίμα!

20:15 6/8/2012 - Πηγή: GoodByte

Σαν σήμερα, στις 6 Αυγούστου του 1945, η Χιροσίμα και μαζί ολόκληρη η ανθρωπότητα έγινε μάρτυρας του απόλυτου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, όταν παρακολούθησε την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας.

Όλα είχαν ξεκινήσει λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Αμερική άρχισε να κατασκευάζει την πρώτη ατομική βόμβα, ένα όπλο που έμελλε, μετά από την χρήση του, να λήξει και τυπικά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το σχέδιο της κατασκευής ονομάστηκε “σχέδιο Μανχάταν” και αποτέλεσε ένα καθαρά μυστικό σχέδιο ακόμα και για τον ίδιο τον πιλότο που “παρέδωσε” τον όλεθρο στην Ιαπωνία.

Στις

8:15 εκείνης της μέρας, το αεροπλάνο “Enola Gay” άφησε την “Little Boy”, έτσι είχαν βαφτίσει η Αμερικανοί την βόμβα, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα γράφτηκε η μαύρη Ιστορία όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Σε ακτίνα 1 μιλίου από το σημείο μηδέν αφανίστηκαν κυριολεκτικά τα πάντα, ενώ αρκετά χιλιόμετρα μακριά το κύμα θερμότητας σε συνδυασμό με το ωστικό κύμα θα έθετε τέλος στην ζωή χιλιάδων. Περισσότεροι από 70.000 ήταν τα άμεσα θύματα της έκρηξης, ενώ συνολικά υπολογίζεται πως τα επόμενα χρόνια, εξαιτίας αυτής, οι θάνατοι θα ανέρχονταν σε 100.000-200.000!

Για την πόλη της Χιροσίμα που “έμεινε” δεν χρειάζονται πολλά λόγια, μόνο εικόνες του πριν (πάνω) και του μετά (κάτω)… απόλυτη καταστροφή!

Το κεφάλαιο του βιβλίου της Ιστορίας που ανοίξαμε 67 χρόνια πριν, επρόκειτο να γεμίσει με πολλές ακόμα μαύρες σελίδες. Η “πρώτη πράξη” όμως, θα ήταν και η πιο “μαύρη”, αφού ο Άνθρωπος στράφηκε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο απέναντι στον Άνθρωπο ελέγχοντας την δύναμη της Φύσης και ορίζοντας την Τύχη του… απολαμβάνοντας τον ρόλο του “Θεού”!

Keywords
Τυχαία Θέματα