Γραφένιο: Το θαυματουργό υλικό!

18:16 2/5/2012 - Πηγή: GoodByte

Η πρόοδος της Επιστήμης των Υλικών αποτελεί βαρόμετρο στην εποχή μας για την οποιαδήποτε ανάπτυξη της τεχνολογίας, από διαστημικές συσκευές μέχρι κινητά και gadgets!

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχει ένα τεχνητό υλικό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως “θαύμα” εξαιτίας των ιδιοτήτων του, ένα υλικό που με βάση αυτό μπορούμε να βάλουμε όριο στις δυνατότητες μας πλέον τον… ουρανό!

Το υλικό αυτό ονομάζεται Γραφένιο (Graphene) και είναι 50 φορές πιο δυνατότερο από το ατσάλι και 10 φορές πιο ηλεκτρικά αγώγιμο από την σιλικόνη! Τι σημαίνει

αυτό; Πολύ απλά πως η εφαρμογή του σε οτιδήποτε ηλεκτρονικό είναι ικανή να παρέχει την απαιτούμενη “ελευθερία” που χρειάζεται ο εκάστοτε κατασκευαστής!

Σε υπερσύγχρονο εργαστήριο νανοδομών στο Bath, ένα εργαστήριο που είναι γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους ως nano-factory, οι επιστήμονες έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν δομές μεγέθους ατόμου ενώ τους δινεται η ευκαιρία να πειραματιστούν σε διάφορες ακραίες συνθήκες.

Έπειτα από μελέτες, παρατηρήθηκε άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για το υλικό-θαύμα: η θερμομονωτικότητα του. Για τον λόγο αυτό, και σε συνδυασμό με την αντοχή και την ηλεκτραγωγιμότητα του, οι ειδικοί θεωρούν πως η χρήση του σε κινητά, gadgets και υπολογιστές είναι η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση αν θέλουμε (και το θέλουμε πολύ) να αναβαθμιστούν οι μέχρι σήμερα δυνατότητες μας!

Αναμένουμε να δούμε τις νέες συσκευές made by wonder-material… Graphene!

Keywords
Τυχαία Θέματα