Αξίζει να αγοράσω κινέζικο κινητό; [Editorial]

Κατά καιρούς βλέπουμε πολλές Κινέζικες εταιρίες τηλεφωνίας να εισβάλουν στην αγορά μας, με πολύ ανταγωνιστικές τιμές και καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Σε γενικές γραμμές, τα Κινέζικα κινητά έχουν μεγάλο συντελεστή απόδοσης/τιμής και δεν είναι λίγες φορές που έχει περάσει από το μυαλό πολλών να “ρισκάρουν” και να αγοράσουν ένα. Το ερώτημα είναι… αξίζει;

Αν το παραπάνω ερώτημα γινόταν πριν την έλευση του Android στην αγορά (δηλαδή πριν το 2008), τότε τα κινέζικα κινητά θα είχαν ακόμη δέκτη τηλεόρασης και SAR

ικανό για να φτιάξει ομελέτα. Οπότε, η απάντηση θα ήταν σίγουρα αρνητική.

Όμως, το Android με τον ανοιχτό του χαρακτήρα κατάφερε να αλλάξει ολόκληρη την αγορά. Μιας και εταιρείες όπως η Samsung, HTC κλπ μπορούσαν να βγάλουν ποιοτικά και οικονομικά smartphones, κάτι μείωσε τις πωλήσεις των Κινέζικων αγορών τότε.

Βέβαια, οι Κινέζοι είναι έξυπνοι και οι δικές τους εταιρείες τηλεπικοινωνιών ZTE, Huawei κλπ προσαρμόστηκαν γρήγορα στις ανάγκες τις αγοράς. Κατάλαβαν, ότι ο κόσμος ήθελε κάτι οικονομικό και με λειτουργικό που έχει την δυνατότητα να πάρει εφαρμογές. Αυτό ακριβώς τους έδωσε το Android, μιας και είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό με μεγάλη υποστήριξη (από παντού).

Έτσι οι Κινέζικες εταιρείες ZTE και Huawei, άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν έξω από τα σύνορα της χώρας τους και να τις βλέπουμε και στα δικά μας. Με τα ZTE Blade και την σειρά Huawei Ideos, όπου πρώτη η Wind έφερε και στην χώρα μας. Τα οποία τα υποδέχτηκαν οι Έλληνες καταναλωτές και τους έβγαλαν ασπροπρόσωπους.

Οπότε η αγορά Κινέζικου κινητού δεν είναι ταμπού πλέον και ας μην ξεχνάμε, αυτή την στιγμή οι Κινέζοι έχουν στα σκαριά τετραπύρηνα τέρατα και νέες εταιρείες ξεφυτρώνουν με αξιόλογες προτάσεις για smartphone. Πλέον, τα Κινέζικά κινητά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα κινητά γνωστών φιρμών.

Keywords
Αναζητήσεις
κινεζικα κινητα, zte κινητα απο ποια χωρα βγαινουν
Τυχαία Θέματα