Άσχημα νέα για τη σειρά Sony Xperia 2011, LG Optimus 2X και Optimus Black

Άσχημα νέα για τους κατόχους της σειράς Xperia 2011 και ακόμα χειρότερα για τους κατόχους Optimus 2X και Optimus Black. Οι εταιρίες Sony και LG αντίστοιχα με δηλώσεις τους μέσω Facebook και Twitter

δήλωσαν πως δεν θα αναβαθμίσουν τα μοντέλα τους στο Android 4.1 Jelly Bean και Ice Cream Sandwich αντίστοιχα.

Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα κάθε φορά που η Google ανακοινώνει μία νέα έκδοση λειτουργικό οι κάτοχοι διάφορων smartphone κατακλύζουν τις εταιρίες με ερωτήσεις του τύπου “Το κινητό μου θα πάρει την νέα αναβάθμιση;” και άλλες παρόμοιες.

Αυτή τη φορά όμως τα νέα ήταν άσχημα για τους κατόχους της σειράς Xperia 2011 (Xperia Ray, Xperia Arc, Xperia Arc S, Xperia Neo, XPERIA Neo V, Xperia Pro, Xperia Mini Pro, Xperia Active, και το Sony Ericsson Live with Walkman) και των κατόχων των LG Optimus 2X και LG Optimus Black.

Αν κοιτάξουμε στο παρελθόν θα δούμε πως η Sony, η κατά κόσμον τότε Sony Ericsson ήταν από τις πρώτες εταιρίες που δήλωσε πως θα αναβαθμίσει την τότε σειρά της στο νέο λειτουργικό της Google, Ice Cream Sandwich αν και δεν ήταν και τόσο γρήγορη να ετοιμάσει το update.

Τα άσχημα νέα από τη μεριά της Sony μετέφερε ο John Cooper , ο Βρετανός Product Manager, δηλώνοντας πως τα Xperia Arc S και Mini Pro δεν θα αναβαθμιστούν στην νέα έκδοση, ενώ αν και δεν ανάφερε τίποτα για τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς θεωρείται βέβαιο πως δεν θα λάβουν την πολυπόθητη αναβάθμιση καθώς όλα χρησιμοποιούν το ίδιο chipset.

Ενώ για τη σειρά Xperia 2012 δήλωσε πως ακόμα διερευνούν το ζήτημα για να δούνε ποια κινητά είναι κατάλληλα για την αναβάθμιση και πως η Sony θα κάνει δηλώσεις μόλις έχει κάτι να ανακοινώσει σχετικά με το Update.

Φυσικά ακούγεται άσχημο το κινητό σου να μην πάρει Jelly Bean αλλά ακόμα χειρότερο ακούγεται να μην πάρει έστω το Ice Cream Sandwich, η LG του Καναδά ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει αναβάθμιση για τη κάποτε ναυαρχίδα της εταιρίας LG Optimus 2X αλλά ούτε και για το LG Optimus Black.

Αν κοιτάξουμε στο παρελθόν θα δούμε πως αρχικά το update του LG Optimus 2X είχε οριστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και μετατέθηκε στο τρίτο τρίμηνο ενώ για το LG Optimus Black είχε οριστεί εξαρχής στο τρίτο τρίμηνο.

Τελικά από ότι φάνηκε και μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις η αναβάθμιση και για τα δύο κινητά ακυρώθηκε αν και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη αν αυτό θα γίνει μόνο στο Καναδά ή και σε όλες τις χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα