Αγαπητοί Goodbyters…

Goodbyte

Καταρχάς σας ζητάμε μια συγγνώμη, για την πτώση στην απόδοση μας τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει λόγος όμως και αυτόν θα εξηγήσω στο παρακάτω άρθρο.

Το Goodbyte ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 ως beta και τον Σεπτέμβριο του 2011 αρχίσαμε να αρθρογραφούμε για την τεχνολογία full time. Το Goodbyte ξεκίνησε από μια παρέα πέντε φίλων με κοινό πάθος για την τεχνολογία και την επιστήμη. Βέβαια, διάφορες υποχρεώσεις ανάγκασαν μερικούς να αποχωρήσουν.

Οι αποχωρήσεις δεν μας πτόησαν,

καθώς νέα πρόσωπα (αρθρογράφοι) μπήκαν στην παρέα του Goodbyte και συνεχίσαμε για δύο χρόνια με το ίδιο πάθος που είχαμε στην αρχή. Μετά, μεγάλα(;) Ελληνικά τεχνολογικά site, είδαν τους αρθρογράφους μας (που έγραφαν γιατί το γούσταραν) και τους πρότειναν να γράφουν γι΄αυτούς με το τρομερό(!) ποσό του ενός ευρώ το άρθρο. Δεν κατηγορώ τα παιδιά που δέχτηκαν, καθώς εμείς δεν είχαμε ποτέ εισόδημα για να στηρίξουμε οικονομικά τους αρθρογράφους μας (θα εξηγήσω παρακάτω). Έχουμε μόνο πάθος και μεράκι…

Πάθος αρκετό ώστε να ανοίξουμε πρώτοι στην Ελλάδα ένα site αποκλειστικά για το Firefox OS και να το ενημερώνουμε ακόμη και σήμερα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι η συμπεριφορά του παρόχου (δεν λέω ότι είναι η Cosmote) που έχει φέρει τις πρώτες συσκευές με Firefox OS, ως προς το εγχείρημα μας. Λίγες μέρες μετά από εμάς άνοιξε ένα άλλο site με νέα για το Firefox OS και ο πάροχος αποφάσισε να του δώσει αποκλειστικότητα, απλά και μόνο επειδή ο “συνάδελφος” έχει καλές σχέσεις το pr της εταιρίας – δεν σχολιάζω άλλο αυτό το θέμα.

Πάθος τόσο μεγάλο, ώστε τον Μάιο του 2011 να δημιουργήσουμε ένα τεχνολογικό video portal, goodbyte.tv, για όλα τα τεχνολογικά site. Τελικά, δεν είχε την απήχηση του περιμέναμε και αποφασίσαμε να το κλείσουμε τον Μάρτιο του 2012.

Τα χρόνια αυτά δεν είχαμε ποτέ καθαρό εισόδημα. Τα έσοδα μας από τις διαφημίσεις έφταναν – με το ζόρι – τα έξοδα του Server. Είχαμε συνεργαστεί με διαφημιστικές εταιρίες που “εξειδικεύονται” στο online advertising και τα χρήματα που θα μας είχαν υποσχεθεί είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας έδιναν και δεν έφταναν ούτε για να συντηρήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές που έχει μια εταιρία.

Τα site τα οποία παίρνουν διαφημίσεις και βγάζουν λεφτά στο Ελληνικό Internet δεν είναι αυτά με το πιο ποιοτικό περιεχόμενο. Δυστυχώς, οι διαφημιστικές πληρώνουν ακόμη site που έχουν έντυπο (αν είναι δυνατόν) και site που προέρχονται από άτομα της τηλεόρασης (ή που ήταν “διάσημα” την εποχή που η τηλεόραση είχε πιο μεγάλη επιρροή από το Internet) – ανεξαρτήτως πόσα views έχουν. Το παράδοξο είναι ότι ένα site με ποιοτικό περιεχόμενο, με συγκεκριμένο κοινό και παραπάνω από 300.000 views τη μέρα, να βγάζει λιγότερα λεφτά από ένα site με 10.000 views, με περιεχόμενο πίτα γύρω απ΄όλα και κοινό αντίστοιχο.

Πλέον, έχουμε ωριμάσει μέσα στον Ελληνικό μικρόκοσμο του Internet και έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε λογικές που μας έχουν πάει πίσω τόσα χρόνια.

Από τον Νοέμβριο του 2013 ετοιμάζουμε μια πλατφόρμα καινοτόμα για την Ελλάδα, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Ο λόγος για το Teamup μια πλατφόρμα που ο κύριος μηχανισμός της είναι να μετατρέπει ιδέες σε startups. Αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε με το Teamup δεν είναι να αλλάξουμε απλά το Ελληνικό Startup ecosystem, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούν (θα δείτε πως όταν ανοίξει) όλα τα παραδοσιακά public relations agencies και ιδιαίτερα αυτοί που ασχολούνται με online advertising και έχουν πάει το Internet της χώρας μας πολλά χρόνια πίσω.

Τέλος, το Goodbyte είναι η αγάπη μας και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα το αλλάξουμε μορφή και θα ξεφύγει από την παραδοσιακή τεχνολογική αρθρογραφία. Είδη αρκετοί φίλοι γνωρίζουν το μέλλον και την εξέλιξη που θα έχει, απλά θέλουμε χρόνο να το υλοποιήσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα