Nokia Lumia 930 review, Το Windows Phone που αγάπησα!

Goodbyte

Απίστευτο και όμως αληθινό. Τα Windows Phone είναι εδώ και είναι καλύτερα από ποτέ. Το τελευταίο Nokia branded Windows Phone, το Lumia 930 είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος μιας οικογένειας συσκευών που έζησαν για χρόνια στην σκιά ενός μέτριου λειτουργικού. Τα Windows

Phone 8.1 είναι η πρώτη έκδοση των WP που θα αγαπήσετε, όπως συνέβη και με μας.

Είμαι σίγουρος ότι θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την ίδια τη συσκευή, όμως αυτό δεν είναι ακόμα ένα συμβατικό review. Το Nokia Lumia 930 είναι το πρώτο Windows Phone που αγόρασα. Δεν το είχα απλά για ένα γρήγορο review. Τους τελευταίους δύο μήνες το χρησιμοποιώ σαν τη μοναδική μου συσκευή, αφήνοντας πίσω το Android και το Sony Xperia Z1.

Η συσκευή είναι πραγματικά εξαιρετική. Εκτός της απίστευτης οθόνης σε χρώματα και γωνίες θέασης, την PureView κάμερα (και αυτό τα λέει όλα), την ποιότητα του ήχου και οτιδήποτε άλλο, αυτή είναι μια συσκευή που φωνάζει Nokia. Τα υλικά είναι εξαιρετικά, το 2.5D γυαλί σε παρακαλάει να το ακουμπήσεις και τα κουμπιά δεν έχουν χάσει καθόλου από την αίσθηση τους μετά από 2 μήνες χρήσης (αν είχες κάποιο Nexus θα καταλαβαίνεις τον πόνο μου).

Αλλά η αλήθεια είναι, ότι και το Lumia 925 ήταν ένα σούπερ κινητό. Ίσως ακόμα και πιο όμορφο και πιο άνετο στο χέρι. Σίγουρα με χειρότερη οθόνη και specs, αλλά όχι τόσο μακριά από τον τότε ανταγωνισμό.

Την διαφορά την κάνουν τα Windows Phone 8.1. Ξεκάθαρα. Το πρώτο ολοκληρωμένο λειτουργικό για mobile συσκευές από την Microsoft είναι αυτό που κατάφερε να με κρατήσει για περισσότερο από 1-2 εβδομάδες. Δεν σας κρύβω ότι το είχα μεγάλο άγχος. 450 ευρώ για ένα πείραμα είναι πολλά, αλλά είναι και ο μόνος τρόπος να δοκιμάσεις πραγματικά κάτι καινούργιο. Το δωρεάν είναι καλό, αλλά είναι και… άνετο.

Δεν τα βλέπω όλα θετικά όμως. Ο Internet Explorer ακόμα είναι πολύ πίσω από τον Chrome ή τον Safari. Η ευκολία που κάνεις κάτι share στο Android δεν έχει καμία σχέση με τα WP. Οι εφαρμογές είναι πολύ χειρότερες από το iOS και πολύ λιγότερες (αν και όχι σε ενοχλητικό επίπεδο). Όλα αυτά όμως τα καταλαβαίνουν λίγοι. Και ακόμα και αυτοί οι λίγοι, μπορούν να ζήσουν και με τα λιγότερα. Τι χρειάζεται η Microsoft;

Ένα flagship σαν το Lumia 930, με κορυφαία specs, λεπτό και ελαφρύ (το 930 είναι bulky πως να το κάνουμε), τα Windows 10 και συμφωνίες με 10 κορυφαίες εφαρμογές. Γιατί όπως είχε πει και κάποιος που δεν θυμάμαι… Όταν θες να πουλήσεις ένα φτηνό αυτοκίνητο ή κάτι οικογενειακό, στη βιτρίνα βάζεις ένα supercar.

Keywords
Τυχαία Θέματα