Nokia Lumia 920, Ο βασιλιάς των Windows Phone! [hands-on video]

Goodbyte

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε το Lumia 920 στα χέρια μου και είχα την τύχη να το δοκιμάσω και να το χρησιμοποιήσω ως κύρια συσκευή μου. Το Lumia 920 – αυτή την περίοδο – είναι ο βασιλιάς των Windows Phone στην χώρα μας και μου έχει αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα.

Εισαγωγή

Το Nokia Lumia 920

παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και είναι ακόμη η ναυαρχίδα της Nokia (το Lumia 925 θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο). Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, η τεχνολογία των κινητών έχει προχωρήσει και τα χαρακτηριστικά (επεξεργαστής κυρίως) του Lumia 920 και των Windows Phone 8 θεωρούνται παλιά.

Όμως, η Nokia και η Microsoft δεν στοχεύουν στους πολλούς πυρήνες και στα πολλά Gigabyte RAM, αλλά σε μια πλήρη και απλή εμπειρία χρήσης και παρακάτω θα δούμε αν τα έχουν καταφέρει.

Εμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία

Η πρώτη εντύπωση που θα αποκτήσει κάποιος όταν δει το Lumia 920 δεν είναι θετική, καθώς το κινητό είναι παχύ και βαρύ. Τα 185 γραμμάρια φαίνονται στο χέρι και όταν το συγκρίσεις με άλλα κινητά της κατηγορίας του, νιώθεις ότι σηκώνεις βαράκι.

Βέβαια, μια μεγάλη εταιρεία σαν την Nokia, ξέρει να κρύβει τα ελαττώματα της και έχε σχεδιάσει το Lumia 920 έτσι ώστε το βάρος του κινητού να κατανέμεται στο χέρι ομοιόμορφα και να μην φαίνεται τόσο μεγάλο.

Η κατασκευή του κινητού είναι αρκετά στιβαρή και δεν φοβάσαι ότι θα πάθει κάτι αν πέσει… ίσως να πάθει το πάτωμα, το κινητό όχι!

Επιπλέον, το πλαστικό περίβλημα φαίνεται αρκετά ανθεκτικό και είδα καμία γρατζουνιά, όσο καιρό το είχα. Βέβαια, το κινητό το είχαν και άλλοι συνάδελφοι πριν από μένα και το έχει δουλέψει αρκετός κόσμος και πάλι δεν παρατήρησα κανένα σημάδι.

Τέλος, το Lumia 920 δεν σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, χρειάζεται τον χρόνο του για να το συνηθίσεις και να το λατρέψεις.

Απόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία

Το Nokia Lumia 920 έχει στην καρδιά του τον διπύρηνο Snapdragon S4 στο 1.5GHz και μνήμη RAM 1GB. Παραπάνω είπαμε ότι ο Snapdragon S4 είναι παλιός για την εποχή μας και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Lumia 920, καθώς πάντα είχα την ανάγκη για κάτι παραπάνω.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το κινητό δεν πήγαινε σφαίρα. Τα Windows Phone 8 είναι ένα καλογραμμένο λειτουργικό και τρέχει το ίδιο καλά σε όλες τις κατηγορίες συσκευών. Βέβαια, αυτό δεν είναι υπέρ του Lumia 920, καθώς την ίδια ταχύτητα και λειτουργίες μπορείς να δεις σε Nokia Windows Phone 8 κινητά που είναι αρκετά οικονομικά.

Εκεί που το Lumia 920 δικαιολογεί τον τίτλο της ναυαρχίδας είναι η φανταστική κάμερα, η οθόνη και το ηχείο του. Η κάμερα του είναι η γνωστή PureView, που τραβάει εκπληκτικές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η ανάλυση των φωτογραφιών είναι 8 Megapixel και τραβάει βίντεο ανάλυσης 1080p.

Όσο καιρό χρησιμοποιούσα στο Lumia 920, η εφαρμογή της κάμερας ήταν σχεδόν συνέχεια ανοιχτή. Η κάμερα δίνει τρεις επιλογές για την χρήση του διπλού LED φλας. Η μία είναι χωρίς φλας, η άλλη με το φλας ανοιχτό και η τρίτη με το φλας να ανοίγει λίγο πριν τραβήξει το κινητό φωτογραφία ώστε να πάρει αρκετό φως (στις επιλογές της κάμερας, ονομάζεται “ακτίνα υποβοήθησης”).

Ακόμη ένα στοιχείο του Lumia 920 που μου άρεσε και μου λείπει τώρα, είναι η εκπληκτική οθόνη του. Η ανάλυση της είναι 1280 x 768 pixel και έχει διαγώνιο 4.5 ιντσών. Η οθόνη έχει απίστευτη απόδοση χρωμάτων και είναι ορατή πάντα – ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών. Το μεσημέρι που ο Ήλιος είναι στο ζενίθ του, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την οθόνη του Lumia 920, καθώς η Nokia έχει προνοήσει για μέρη με μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως η χώρα μας.

Τέλος, το ηχείο του Lumia 920 ήταν τρομερό. Μπορούσα να ακούσω το κινητό μου πάντα και δεν έχασα καμία κλήση μου. Η μπαταρία των 2000 mAh έδινε αρκετή αυτονομία για μια μέρα (όχι 24 ώρες), κάθε βράδυ το Lumia ήθελε φαγητό.

Συμπεράσματα

Η ζωή μου παρέα με το Lumia 920, ήταν αρκετά καλή. Δεν μου έλειψε σχεδόν τίποτα από το Android κινητό μου (εκτός από το Notification Center) και είχα πάντα μαζί μου μια εκπληκτική κάμερα.

Με το Lumia 920, είχω τα πάντα στο χέρι μου. Όλα γίνονται γρήγορα και απλά, έτσι όπως το θέλει η Microsoft και η Nokia.

Αναλυτική ΒαθμολογίαDesignΠοιότητα ΚατασκευήςΑπόδοσηΟθόνηΧαρακτηριστικάΚάμεραΜπαταρίαΛογισμικόΑπόδοση/ΤιμήΤελική Βαθμολογία Goodbyte7.8-
ΑρνητικάΒάρος+
ΘετικάΚάμεραΗχείοΟθόνη

Keywords
Τυχαία Θέματα