Nokia Lumia 710, Αναλυτική παρουσίαση στα… ελληνικά [hand-on video review]

Μια εβδομάδα παρέα με το Nokia Lumia 710 επισφραγίστηκε με το hands-on video review που ακολουθεί. Χωρίς να εντυπωσιάζει, το Lumia 710 είναι μία από τις συσκευές που θα πρέπει να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε smartphone από αυτή την κατηγορία.

Εξωτερική χαρακτηριστικά – Ποιότητα κατασκευής

Το νέο Nokia Lumia 710 θα το βρείτε σε λευκό ή μαύρο κατά βάση, αν και μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα πέντε διαφορετικά χρώματα για

να “στολίσετε” το πίσω μέρος του. Αν και ολόκληρη η επιφάνεια της συσκευής είναι καλυμμένη από πλαστικό, δεν θα παραπονεθούμε για την ποιότητα κατασκευής της (το πρώτο είναι ή το τελευταίο άλλωστε;). Η οθόνη καλύπτεται από Gorilla Glass και δύσκολα θα την γρατζουνίσετε, ενώ το πλαστικό στο πίσω μέρος σίγουρα θα μαζέψει χτυπήματα λόγω του καμπυλωτού σχήματος (θυμίζει λίγο iPhone 3G/3GS). Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για μια αρκετά όμορφη συσκευή, με χαμηλό βάρος, λίγο παχιά, αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό, με μέγεθος όμως που θα μπορούσε να είναι και μικρότερο.

Τα κουμπιά στο μπροστά μέρος αποτελούν πρόβλημα, καθώς σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρουν την ευκολία χρήσης των capacitive κουμπιών και θα χρειαστεί να προσπαθήσετε κάποιες φορές για να τα πιέσετε. Αντίθετα, τα πλαϊνά κουμπιά της αυξομείωσης του ήχου και της κάμερας θα σας φανούν εξαιρετικά εύχρηστα, καθώς είναι τοποθετημένα στα σωστά σημεία και είναι αρκετά “μαλακά”. Όσο για το κουμπί εκκίνησης/κλειδώματος, αυτό θέλει κάποια συνήθεια, καθώς βρίσκετε λίγο πιο πίσω από εκεί που θα το περιμέναμε και έχει σχεδόν μηδενικό πάχος, κάτι που θα σας κάνει να το ψάχνετε στην αρχή.

Εσωτερικά χαρακτηριστικά – Απόδοση
Το Nokia Lumia 710 είναι ένα παραδοσιακό Windows Phone, κάτι που σημαίνει ότι δεν κάνει εκπτώσεις στην απόδοση. Ενσωματώνει τον ίδιο επεξεργαστή με το Nokia Lumia 800, με ταχύτητα 1.4 GHz. Η κάρτα γραφικών του είναι η παλιά πλέον Adreno 205, ενώ η μνήμη του φτάνει τα 512MB RAM. Σε κανένα σημείο της χρήσης μας δεν παρατηρήσαμε προβλήματα απόδοσης ή “κολλήματα” και αυτό είναι κάτι που θα εκτιμήσει κάποιος που έρχεται από κάποιο Android smartphone της ίδιας ή και χαμηλότερης κατηγορίας. Η οθόνη ανταποκρίνεται άμεσα και η επιφάνεια της είναι σκληρή, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο κινητό. Το μαύρο δεν φτάνει σε καμιά περίπτωση την ClearBlack οθόνη του Lumia 800, ενώ η συσκευή που είχαμε στη διάθεση μας παρουσίαζε μια σκιά στο πάνω μέρος της οθόνης (στα φωτεινά χρώματα).

Σαν τηλέφωνο, το Nokia Lumia 710 στέκεται πολύ καλά, αν και θα θέλαμε λίγο καλύτερο noise canceling, ενώ εξαιρετικό ήταν το σήμα σε ότι αφορά τα Wi-Fi δίκτυα. Η κάμερα του κινητού δεν μας εντυπωσίασε, ούτε όμως μας απογοήτευσε. Τα χρώματα της ήταν κοντά στην πραγματικότητα, όμως η ανάλυση ειδικά σε περιβάλλον μέτριου φωτισμού ήταν κάτω του μετρίου. Από την άλλη, το βίντεο ήταν εξαιρετικό, ακόμα και αν δεν φτάνει σε ανάλυση Full HD. Τα αποτελέσματα που πήραμε σε ανάλυση 720p ήταν από τα καλύτερα που έχουμε συναντήσει και κατά συνέπεια θα μπορέσετε άνετα να καταγράψετε βίντεο on

Keywords
Τυχαία Θέματα