LG Optimus G Nexus, Επίσημο Google κινητό με Android 4.2!

Goodbyte

Σημερινά δημοσιεύματα βάζουν εκ νέου φωτιά στην αγορά, καθώς αναφέρουν ότι η LG θα συνεργαστεί τελικά με την Google, κυκλοφορώντας σε έναν περίπου μήνα το LG Optimus G Nexus. Θα πρόκειται για μια παραλλαγή του flagship της κορεάτικης εταιρείας και θα λανσάρει μαζί του το Android 4.2.

Τις τελευταίες ώρες, οι φήμες θέλουν τη

Google να προχωρά σε ανασχεδιασμό του πλάνου της σχετικά με τα Nexus κινητά. Αντί να παρουσιάζει ένα Nexus κάθε χρόνο κατασκευασμένο από συγκεκριμένη εταιρεία, θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε κατασκευαστή να παρουσιάζει το δικό του Nexus, αρκεί φυσικά να πληρεί κάποιες προδιαγραφές.

Το πρώτο κινητό που φαίνεται ότι μπαίνει στο νέο πρόγραμμα και θα οριοθετήσει με την κυκλοφορία του, την έναρξη του νέου κύκλου ζωής των Google Nexus κινητών, είναι το LG Optimus G. Σύμφωνα με το σενάριο, το κινητό θα κυκλοφορήσει ως LG Optimus G Nexus (ή απλά Optimus Nexus) και θα ενσωματώνει τα ίδια κορυφαία χαρακτηριστικά με διαφορετικό λογισμικό.

Τα στάνταρ που θέτει η Google σε όσες εταιρείες θέλουν να λανσάρουν Nexus κινητά, υπαγορεύουν ένα ελάχιστο τεχνικών χαρακτηριστικών, την προσθήκη του κλασικού Nexus UI (AOSP) σαν βασικό και την ύπαρξη σαν εναλλακτικού UI του αντίστοιχου UI κάθε εταιρείας, την ύπαρξη 64MB για λόγους ασφαλείας κατά το media streaming και την δυνατότητα αναβάθμισης στο Android 5.0 το 2013.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν ότι η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του Android με κωδικό 4.2, η οποία χωρίς να διαφέρει από την 4.1 ιδιαίτερα, θα δίνει τη δυνατότητα για εναλλαγή UI και θα εισάγει κάποια χαρακτηριστικά της έκδοσης 5.0. Πιθανότατα να πρόκειται για μια έκδοση που θα λάβουν μόνο τα Nexus κινητά και θα αποτελεί ένα είδος beta έκδοσης για το Android Key Lime Pie που θα κυκλοφορήσει το 2013.

Στις 5 Νοεμβρίου, το Android κλείνει 5 επίσημα χρόνια ζωής και δεν αποκλείεται ταυτόχρονα να ανακοινωθούν ίσως και 5 συσκευές Nexus από τις LG, Samsung, HTC, Sony και Motorola (;). Αυτό που μένει να μάθουμε, είναι αν το LG Optimus G Nexus θα προλάβει να ανακοινωθεί νωρίτερα και αν θα έχει εξωτερικές αλλαγές σε σχέση με το LG Optimus G.

Το παρόν άρθρο LG Optimus G Nexus, Επίσημο Google κινητό με Android 4.2! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα