HTC One S, Για όσους αναζητούν την ποιότητα [hands-on video review]

13:21 5/7/2012 - Πηγή: GoodByte

Το HTC One S είναι το τελευταίο smartphone της μεγάλης κατηγορίας που βρέθηκε τον τελευταίο καιρό στα χέρια μας. Έχοντας δοκιμάσει όλα τα τα high end κινητά, η προσπάθεια του να μας εντυπωσιάσει ήταν πολύ δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά, για διάφορους λόγους που εξηγούμε παρακάτω, τα κατάφερε!

Εξωτερική εμφάνιση – ποιότητα κατασκευής

Πρόκειται για τον τομέα που το

HTC One S ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Δεν είναι μόνο το πίσω καπάκι της συσκευής που έχει κατασκευαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι πρακτικά άφθαρτο, είναι ολόκληρη η φιλοσοφία πίσω από τη σχεδίαση και υλοποίηση του σώματος της συσκευής. Μπορεί στο μαύρο χρώμα που είχαμε στη διάθεση μας, οι σχεδιαστικές πινελιές να μην ξεχωρίζουν, όμως ακόμα και έτσι το design είναι αρμονικό και τελικά πολύ όμορφο.

Το ελάχιστο βάρος του σε συνδυασμό με το ελάχιστο πάχος του σε εντυπωσιάζουν από την πρώτη στιγμή που το πιάνεις στα χέρια σου. Αν δεν ήταν φτιαγμένο από τόσο καλά υλικά θα πίστευα ότι με ένα πέσιμο θα διαλυθεί στα δύο, όμως η unibody κατασκευή δεν επιτρέπει τέτοιες εικασίες. Η μοναδική παρατυπία είναι το κουμπί κλειδώματος, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της συσκευής, γεγονός που κάνει δύσκολο το ξεκλείδωμα και το κλείδωμα της συσκευής.

Τεχνικά χαρακτηριστικά – επιδόσεις

Το γεγονός ότι υστερεί αριθμητικά κατά δύο πυρήνες σε σχέση με τα HTC One X και Samsung Galaxy S III δεν “φαίνεται” στην καθημερινή χρήση. Ο Snapdragon S4 των 1.5GHz βγάζει με άνεση τη δουλειά και πιθανότατα εξοικονομεί και αρκετή μπαταρία. Η αλήθεια είναι ότι παρατηρήσαμε κάποια στιγμιαία κολλήματα της συσκευής στην εναλλαγή των μενού, τα οποία όμως σαν να εξαφανίστηκαν μετά από λίγες ώρες χρήσης και δεν πρέπει να προβληματίζουν τον υποψήφιο αγοραστή. Εξ’ άλλου ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θεωρείται ακόμα και καλύτερος από τον NVIDIA Tegra 3 σύμφωνα με τα αποτελέσματα αρκετών benchmarks.

Η οθόνη δεν είναι η καλύτερη της αγοράς, καθώς η LCD του HTC One X θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία, όμως στις 4.3 ίντσες αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή. Οι γωνίες θέασης είναι καλές, αλλά όχι εξαιρετικές και η γενικότερη αποτύπωση των χρωμάτων έχει τη σφραγίδα της τεχνολογίας Super Amoled.

Η κάμερα της συσκευής είναι υπέροχη, όπως και το λογισμικό που τη συνοδεύει. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που καταγράφονται από το One S είναι απολαυστικά και δεν θα χρειαστεί να ξανακουβαλήσετε την point & shoot κάμερα σας ξανά μαζί.

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίσαμε με τις κλήσεις και το μεγάφωνο της συσκευής, το οποίο παράγει περισσότερο “θόρυβο” από όσο θα έπρεπε. Δεν συνέβη σε κάθε επικοινωνία, αλλά όταν ο συνομιλητής βρισκόταν σε θορυβώδες μέρος τότε το πρόβλημα ήταν ορατό. Δεν συνέβη το ίδιο και με το μικρόφωνο της συσκευής που τα πήγε εξαιρετικά.

Για το τέλος αφήσαμε την αυτονομία της συσκευής, η οποία είναι το κάτι άλλο. Με νορμάλ χρήση θα βγάλετε τουλάχιστον δύο ημέρες, ενώ οριακά θα αντέξει και τις πρώτες ώρες της τρίτης. Αυτό φυσικά χωρίς πολύ σερφ

Keywords
Τυχαία Θέματα