HTC Desire X, Ίσως το πιο όμορφο κινητό της αγοράς [hands-on video]

Goodbyte

Το HTC Desire X έμεινε στα “εργαστήρια” μας για αρκετό καιρό πριν φτάσει στην πόρτα του review. Εκ πρώτης όψεως, πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα κινητά που έχουμε δοκιμάσει ποτέ και σίγουρα το ομορφότερο της κατηγορίας του. Αρκεί όμως αυτό για να σας το προτείνουμε;

Η μεσαία κατηγορία είναι ίσως και η πιο ανταγωνιστική για κάθε εταιρεία. Οι συσκευές που καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυτή την πίεση, πρέπει από τη μία

να είναι οικονομικές και από την άλλη, να μην υστερούν πολύ σε σχέση με τα hign-end μοντέλα. Το HTC Desire X κοστίζει κάτι λιγότερο από 300 ευρώ, οπότε ως προς το πρώτο σκέλος τα καταφέρνει μια χαρά, και μένει να δούμε κατά πόσο πληρεί τα υπόλοιπα κριτήρια.

Video ReviewΕμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία

Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο το HTC Desire X παίζει χωρίς αντίπαλο, τότε αυτός είναι το design. Το λευκό Desire X είναι ίσως το ομορφότερο κινητό που έχουμε δοκιμάσει, καθώς η HTC έχει προσέξει κάθε λεπτομέρεια ξεχωριστά. Ο τρόπος που “δένει” η οθόνη με το υπόλοιπο σασί είναι για highlight, ενώ το πίσω μέρος θυμίζει σε υφή το HTC One X και ταυτόχρονα ξεχωρίζει λόγω του σχεδιασμού της κάμερας και του HTC logo. Το μέγεθος του είναι ιδανικό για κάθε χρήστη, αν και θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ελαφρύ.

Από πλευράς ποιότητας, το Desire X στέκεται εξ’ ίσου καλά. Δεν πρόκειται να θαμπωθείτε από τα ακριβά υλικά του, αλλά σε καμία στιγμή δεν παρατηρήσαμε κάτι λιγότερο ποιοτικό από τη συνολική του εικόνα. Η κατασκευή μπορεί να μην είναι unibody, όμως καταφέρνει να δίνει μια αίσθηση στιβαρότητας και σιγουριάς. Ακόμα και αν σας πέσει (από λογικό ύψος) δεν πρέπει να φοβάστε.

Το μόνο μας παράπονο σχετικά με τα φυσικά χαρακτηριστικά της συσκευής, είναι το Power button και λιγότερο τα capacitive κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης. Από τη μία το Power button είναι πραγματικά κακό και πολλές φορές δεν θα καταφέρετε να το πατήσετε όσο πρέπει για να κλείσετε τη συσκευή, ενώ από την άλλη, τα capacitive κουμπιά έχουν μικρή “εμβέλεια” και θα πρέπει να στοχεύετε καλά πριν τα πατήσετε.

Απόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία

Ο εσωτερικός κόσμος του HTC Desire X δεν θυμίζει σε πολλά τον εξωτερικό. Η απόδοση της συσκευής ήταν κοντά στο μέσο όρο, ενώ το HTC Sense μας προκάλεσε κάποια προβλήματα κατά την καθημερινή χρήση.

Το κινητό θα τα βγάλει πέρα σχεδόν σε κάθε περίσταση, όμως θα δυσκολευτεί πολύ αν το “ζορίσετε” με λίγα παραπάνω tabs στο browsing ή με κάποιο απαιτητικό παιχνίδι. Η σχετικά λίγη μνήμη του (768 MB RAM) πρέπει να είναι η αιτία, όπως και κάποια software προβλήματα που μπορεί να λυθούν στο επόμενο update.

Κρίνοντας το UI και όχι το ίδιο το κινητό, υπήρξαν δύο ή τρία προβλήματα που καταντούν εκνευριστικά.

Το πρώτο είναι η έλλειψη quick settings στην μπάρα ειδοποιήσεων. Ωραία το μενού της HTC για τις ρυθμίσεις, όμως είναι σημαντικό να έχει κανείς πρόσβαση στο Wi-Fi, το Bluetooth, τα Data, τη σίγαση και το GPS ανά πάσα στιγμή.

Το δεύτερο και σημαντικότερο, είναι η τραγική τοποθέτηση τ

Keywords
Τυχαία Θέματα