Apple, η μετοχή της κάνει βουτιά!

Goodbyte

Οι μετοχή της Apple, για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο, έπεσε κάτω από τα 500 δολάρια. Αυτή την στιγμή, μόλις που βρίσκεται πάνω από τα 500 δολάρια.

Το αγαπημένο μηλαράκι όλων μας, φαίνεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς το επηρέασε η περίοδος σιγής που διανύει. Θα θυμάστε όλοι το “σάλο” που είχε γίνει όταν η μετοχή της εταιρείας ξεπέρασε τα 500 δολάρια, όλοι άρχιζαν να λένε πως η μετοχή της πλέον κοστίζει κάτι παραπάνω από ένα iPad! Κι όπως θα δείτε παρακάτω, ένα μήνα πριν την παρουσίαση του iPhone 5,

η μετοχή της εταιρίας είχε ξεπεράσει ακόμα και τα $700, καταγράφοντας νέο προσωπικό ρεκόρ! Ωστόσο, μετά την παρουσίαση του iPad 4 και iPad mini, μαζί και των νέων iMac, η εταιρία πέρασε σε μια περίοδο σιγής, αφού δεν έχει διοργανώσει events από τότε, και όλα τα φλας της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, πέφτουν πάνω στην CES 2013 και στις εταιρίες που την απαρτίζουν. Άλλωστε η Apple έχει το δικό της θεό…

Έχοντας υπ’ όψιν μας όλα αυτά, καθώς και το γεγονός ότι η Apple έχει χαμηλή ζήτηση στο iPhone 5, η οποία οδήγησε και στην μείωση των παραγγελιών των εξαρτημάτων του, σύμφωνα με δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό, η μετοχή της δείχνει να καταρρέει.Βέβαια, ορισμένοι αναλυτές έσπευσαν να καθησυχάσουν τους επενδυτές ότι οι αναφορές αυτές απλά περισσότερο “θόρυβο” θέλουν να κάνουν, με στόχο να βλάψουν την εταιρία και πως όλα είναι καλά.

Η Apple, αναμένεται να αναφέρει την δημοσιονομική της πολιτική καθώς και τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο του 2013 μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε αξίζει να περιμένουμε προκειμένου να έχουμε το πρώτο πλήρες τρίμηνο πωλήσεων του iPhone 5. Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, αναμένουν ότι η εταιρεία έχει πουλήσει σχεδόν 50 εκατομμύρια iPhone στο τρίμηνο που μας πέρασε. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά είναι και οι πωλήσεις από τα παλαιότερα μοντέλα, όπως το iPhone 4S και iPhone 4, τα οποία η Apple συνεχίζει να διαθέτει στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα