Apple, Γιατί ο φορτιστής του iPhone είναι τόσο ακριβός;

Μπορεί το iPhone να αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα και επιτυχημένα smartphone της αγοράς, όμως γιατί ο φορτιστής του να είναι τόσο ακριβός;

Η Apple είναι γνωστό πως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και πως κάθε της προϊόν θέλει να είναι προσεγμένο μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που τα προϊόντα της είναι αρκετά “τσιμπημένα” όσον αφορά την τιμή.

Όμως γιατί ο φορτιστής του iPhone

να είναι τόσο ακριβός; Ο λόγος έγγειται στο γεγονός ότι ο φορτιστής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ένα High-Tech έργο τέχνης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ken Shirriff, ο οποίος άνοιξε τον φορτιστή και βρήκε πραγματικά πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Αρχικά ξεκαθαρίζει ότι ο charger διαφέρει κατά πολύ με τους αντίστοιχους της Samsung και αυτό διότι η Apple δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα και την ασφάλεια.

Ο φορτιστής του iPhone πρόκειται για ένα τροφοδοτικό μεταγωγής στο οποίο η ισχύς αλλάζει τιμές περίπου 70.000 φορές το δευτερόλεπτο ώστε να πάρει την τάση εξόδου που απαιτείται. Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα που ακολουθεί, ο φορτιστής αποτελείται από δύο κυκλώματα που χειρίζονται την υψηλή τάση εισόδου και χαμηλή τάση εξόδου αντίστοιχα.

Το μόνο σίγουρο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Ken Shirriff, είναι ότι η Apple έχει κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τον φορτιστή και η οποία αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του.

Όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για το πως λειτουργεί ο φορτιστής του iPhone, μπορεί να πατήσει εδώ.

Keywords
Αναζητήσεις
φορτιστης iphone 4s γερμανος, iphone 5 φορτιστης γερμανος
Τυχαία Θέματα