Σύγχρονη αλχημεία: χρυσός από νερό!

Goodbyte

Η αλχημεία αποτέλεσε έναν επιστημονικό τομέα της εποχής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, έναν τομέα με τον οποίο οι πολλοί Μεγάλοι Επιστήμονες ασχολήθηκαν εκτενώς.

Κύριος στόχος των αλχημιστών ήταν η αναζήτηση του τρόπου με τον οποίο θα ήταν δυνατή η δημιουργία χρυσού από άλλα υλικά μικρότερης αξίας, αλλά και η αναζήτηση του ελιξήριο ζωής.

Ο πρώτος στόχος της αλχημείας φαίνεται πως μπορούμε να πούμε ότι έχει επιτευχθεί, αφού ερευνητές κατόρθωσαν να βρουν την “μαγική συνταγή” ώστε να μπορεί κανείς να “φτιάξει” χρυσό από νερό.

Συγκεκριμένα, η επανάσταση έγινε

με την ανακάλυψη ενός πολυμερούς το οποίο έχει την ικανότητα να μπορεί να δεσμεύει πολύτιμα μέταλλα που βρίσκονται σε μικρή περιεκτικότητα σε έναν όγκο νερού.

Η κατοχυρωμένη αυτή ευρεσιτεχνία της εταιρίας Magpie Polymers εφαρμόζεται σε λύματα βιομηχανικών εγκαταστάσεων, τα οποία όπως φαίνεται φέρουν μέταλλα όπως χρυσός, αλουμίνιο, πλατίνα και ασήμι σε μικρά ποσοστό. Έτσι, μετά το “στράγγισμα” του νερού από αυτά τα pellet, είναι δυνατή η περισυλλογή των ακριβών αυτών υλικών.

Η εταιρία αν και δεν ανακοινώνει τα ονόματα των εταιριών που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία, αναφέρει πως ήδη χρησιμοποιείται σε Ευρωπαϊκές χώρες, όπως Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία.

Υ.Γ: Η σύγχρονη αυτή τεχνολογία αποτελεί μια τεράστια λύση στο πρόβλημα που ερχόμαστε σιγά σιγά αντιμέτωποι. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η εξάντληση των φυσικών πόρων σε τούτα τα μέταλλα, αφού αν το καλοσκεφτείτε πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν προσμίξεις χρυσού και πλατίνας. Η ανάγκη λοιπόν για την ανακάλυψη άλλων έμπιστων τρόπων για την ανεύρεση τους εντείνεται μέρα με την μέρα.

Το παρόν άρθρο Σύγχρονη αλχημεία: χρυσός από νερό! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Αναζητήσεις
δημιουργια χρυσου
Τυχαία Θέματα