Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται όλη η χώρα από σήμερα, εν όψη της κατάθεσης των νέω επώδυναν μέτρων προς ψήφηση στη Βουλή.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη και πολλοί κλάδοι ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή
τους στην κινητοποίηση.

Το χορό των κινητοποιήσεων πάντως ανοίγουν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

48ωρες απεργίες ξεκινά από το βράδυ της Δευτέρας και η ΓΕΝΟΠΔΕΗ.

Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια την Τρίτη στις 10:30 μπροστά από το ΕΚΘ και την Τετάρτη την ίδια ώρα έξω από το Κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ.

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη στις 10:30 στο Αγ. Βενιζέλου και την Τετάρτη στο ίδιο σημείο στις 10:30 και στις 19:00.

Από σήμερα χειρόφρενο βάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι αρχίζουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν θα μετακινηθούν την Τρίτη όλο το 24ωρο και την Τετάρτη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Καταγγέλλουν οτι στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που «ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του απεργεί και αυτό μόνο στην αστική ζώνη του Λαγκαδά (εκεί που η μετακίνηση γίνεται με εισιτήρια του ΟΑΣΘ), στην οποία θα εκτελεστούν 2 από τα 6 δρομολόγια του Σοχού, 2 από τα 5 δρομολόγια της Όσσας και 1 από τα 3 δρομολόγια της γραμμής Λαγκαδάς-Ασπορβάλτα, ενώ τα δρομολόγια στην Αθήνα θα εκτελεστούν κανονικά, όπως και αυτά από Θεσσαλονίκη προς Ασπροβάλτα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) έχει ήδη ανακοινώσει πως την Τρίτη και την Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ως εκ τούτου, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012. Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα ματαιωθούν, θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ , αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία

Στον κλάδο της Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία από Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Επίσης, κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γ
Keywords
Τυχαία Θέματα