Ζεστός καφές = ζεστή καρδιά

12:31 12/5/2014 - Πηγή: iPop

Το 2008 o Δρ Lawrence Williams από το Πανεπιστήμιο του Yale διεξήγαγε ένα μοναδικό πείραμα. Ήθελε να ανακαλύψει αν η θερμοκρασία είχε επίδραση στην αντίληψη. Ο Williams πίστευε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε την ίδια λέξη – ζεστασιά – για να περιγράψει τόσο την υλική όσο τη συναισθηματική εμπειρία. «Κάπου στον εγκέφαλο, οι δύο αυτές αισθήσεις συνδέονται», αναφέρει.

Για να δοκιμάσει τη θεωρία του, o Δρ Williams έβαλε ένα άτομο, που κρατούσε ένα φλιτζάνι

καφέ είτε κρύου είτε ζεστού και 2 βιβλία, να υποδεχτεί τους συμμετέχοντες στην έρευνα. Όσο ακόμα βρίσκονταν στο ασανσέρ και ενώ εκείνοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι το πείραμα είχε αρχίσει, το άτομο αυτό τους ζήτησε να κρατήσουν για λίγο τον καφέ, επειδή δήθεν ήθελαν να κρατήσουν κάποιες σημειώσεις. Αφού σημείωσε κάτι, πήρε πίσω τον καφέ.

Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το χώρο του πειράματος, όπου καθένας διάβασε μια ιστορία για ένα φανταστικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν το πρόσωπο σε δέκα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Το πείραμα αποκάλυψε ότι όταν οι άνθρωποι που είχαν κρατήσει ένα φλιτζάνι στο οποίο υπήρχε ζεστός καφές αντιλήφθηκαν το φανταστικό χαρακτήρα ως πιο ζεστό, πιο κοινωνικό, πιο ευτυχισμένο, γενναιόδωρο και εγκάρδιο σε σχέση με αυτούς που περιέγραψαν το πρόσωπο που κρατούσε το φλιτζάνι παγωμένο καφέ. Εκείνοι τον ερμήνευσαν ως κρύο, στωικό και ψυχρό.

The post Ζεστός καφές = ζεστή καρδιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα