Ο Κόκκαλης Στάζι μέλι για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί το μυστικό ραντεβού Μαρινάκη με Δούρου να μονοπώλησε το ενδιαφέρον των εξελίξεων στο χώρο της αριστεράς ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή «Στο Κόκκινο 105,5», φιλοξένησε με… χαρά τον Πέτρο Κόκκαλη.

Όχι, δεν πρόκειται για τον Πέτρο Κόκκαλη που ήταν υπουργός της κυβέρνησης του βουνού, αλλά για τον εγγονό, τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη που όπως λέει ο ίδιος δεν φταίει που γεννήθηκε πλούσιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ,

λοιπόν, ξεδιπλώνοντας τη στρατηγική του σε σχέση με την ομάδα του εφοπλιστή Μαρινάκη, αγκάλιασε και τον γιο του Σωκράτη, προφανώς στο πλαίσιο της συμμαχίας για στήριξη που θα παρέχει ο ένας στον άλλο.

Σε μια έξαρση πολιτικού αριβισμού ο κ. Τσίπρας επιλέγει να σφιχταγκαλιαστεί με παλιά και νέα τζάκια της Ελλάδας.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, λοιπόν, που οι μόνες του επαγγελματικές επιτυχίες ήταν όταν ήταν στον Ολυμπιακό και βαλτός πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα, είπε ότι θα ψηφίσει Δρίτσα και όχι Μιχαλολιάκο.

Επιβεβαίωσε κι αυτό που όλοι ξέρουμε. Ότι δηλαδή «ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στον Πειραιά». Για να μη λένε κάποιοι ότι είναι ιδέα και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Μπίζνα είναι που την εκμεταλλεύονται ορισμένοι βγάζοντας χρήματα ή κερδίζοντας δημοσιότητα.

Δεν έχει όρια η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από τη μια πολεμάει τα συμφέροντα και από την άλλη σφιχταγκαλιάζεται με τα επιχειρηματικά τζάκια μόνο και μόνο για να κερδίσει τις εκλογές. Εκτός κι αν δούμε και το απίστευτο. Τον Μαρινάκη με τον Κόκκαλη να γίνονται… μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτή τη φορά όχι σε κυβέρνηση του βουνού.

Και καλά, δεν ξέρει τι είναι ο Μαρινάκης; Ο Κόκκαλης δεν ξέρει τι είναι και τι έχει κάνει; Για την Στάζι και τις δικαστικές διώξεις στην Ελλάδα δεν έχουν ακούσει; Ή μήπως υϊοθετούν την τακτική των τρομοκρατών και υποβαθμίζουν τα αρχεία της Στάζι; Ας διαβάσει λοιπόν για να ενημερωθεί ένα απόσπασμα από ρεπορτάζ του “Στερν” για τους Έλληνες ολιγάρχες.

«Ο Κόκκαλης, μια από τις πλέον αμφισβητούμενες ολιγαρχικές προσωπικότητες στην Ελλάδα, υπήρξε συνεργάτης της ανατολικογερμανικής Στάζι με τα ψευδώνυμα Κρόκους και Κασκάντε. Μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία όπου η οικογένειά του προσέφυγε το 1949 μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Ελλάδα. Η περιουσία του έχει υπολογιστεί στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι φήμες γύρω από το πρόσωπό του θα μπορούσαν να προέρχονται από κάποιο μυθιστόρημα με σπιούνους. Όταν έγινε δημοσίως γνωστό ότι η Siemens λάδωσε, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, με 100 εκατομμύρια ευρώ Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους, η γερμανική εισαγγελική αρχή, ερευνώντας τα αρχεία της εταιρίας, προσέκρουσε σε ένα αμφίβολο όνομα με το κωδικό «Κύριο Κ.».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα