Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες- Άκαρπη η συνάντηση με τον Αποστόλου

19:02 4/1/2017 - Πηγή: iPop

Τα τρακτέρ τους για νέες κινητοποιήσεις ζεσταίνουν οι αγρότες καθώς η συνάντηση που είχαν νωρίτερα οι εκπρόσωποί τους με τον Βαγγέλη Αποστόλου αποδείχθηκε εν τέλει άκαρπη. Οι αγρότες δηλώνουν μάλιστα πως ο υπουργός δεν συμφώνησε με καμία απ’ τις προτάσεις τους.

«Ο Αποστόλου δεν συμφώνησε σε τίποτα από αυτά που προτείναμε. Μας δήλωσε ότι τα χέρια του είναι δεμένα λόγω του μνημονίου και ότι δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο

εκπρόσωπος του συνεταιρισμού Λάρισας.

Όλοι οι εκπρόσωποι που έδωσαν το παρών στη συνάντηση συμφώνησαν πως είναι αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Μιχάλης Μαλλιωτάκης, δήλωσε μετά την συνάντηση με τον Υπουργό:

Θα γυρίσουμε στις περιφέρειές μας για να συζητήσουμε πότε θα βγούμε σε εθνικό επίπεδο όλοι οι αγρότες ενωμένοι, για να καταφέρουμε την ανατροπή του μνημονίου. Δεν τα έχουμε με καμία κυβέρνηση, ποτέ δεν ήμασταν χρωματισμένοι και κομματισμένοι. Πρεσβεύουμε λευκό συνδικαλισμό και ενεργούμε κατά των μνημονίων που έχουν καταστρέψει τη χώρα μας

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται, ωστόσο, να κλείσουν τους δρόμους. «Αυτό τουλάχιστον έχει αποφασίσει η Κρήτη. Δεν θα κλείσουμε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια και δεν βρισκόμαστε απέναντι στους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες της χώρας. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί οι αγρότες της χώρας».

Ο κ. Μαλλιωτάκης τόνισε πως το μήνυμα που έλαβαν απ’ τον κ. Αποστόλου είναι ότι δεν μπορεί να παρεκκλίνει απ’ το Μνημόνιο, δεν μπορεί να αλλάξει το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ούτε να ενισχύσει την παραγωγή.

«Σε επιμέρους ζητήματα και προβλήματα που αφορούν συγκεκριμένες περιφέρειες, πήραμε κάποιες θετικές προθέσεις, αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζουμε “προθεσόμετρο” στην πολιτική δεν υπάρχει. Η πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δε καταλήγουμε σε κάποιο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος, είπε πως κ. Αποστόλου δεν συμφώνησε σε τίποτα από όσα του πρότειναν. «Μας δήλωσε ότι τα χέρια του είναι δεμένα λόγω του Μνημονίου και ότι δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε. Υπάρχουν κάποιες προθέσεις από την πλευρά του υπουργού για κάποιες ρυθμίσεις στο μέλλον. Εμείς όμως θα επιστρέψουμε στις βάσεις μας και προσεχώς στον Πλατύκαμπο -μπορεί και εντός Σαββατοκύριακου- θα συζητήσουμε όπως κάνουμε πάντα για να πάρουμε αποφάσεις».

Ο Στάθης Μπαλτατζίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας, απ’ την πλευρά του εξέφρασε την άποψη ότι αυτό που αντιλήφθηκαν όσοι βρέθηκαν στη συνάντηση είναι πως δεν θα γίνει κάτι συγκεκριμένο και η κατάσταση δεν θα αλλάξει. «Η χώρα θα συνεχίσει να είναι όμηρος του μνημονίου και εμείς σαν αγρότες δεν θα μπορούμε πλέον να καλλιεργήσουμε. Κάποια στιγμή όλο αυτό θα ξεσπάσει και ελπίζω να γίνει με τον πιο ήπιο τρόπο».

Διαβάστε όσα δήλωσε νωρίτερα ο Βαγγέλης Αποστόλου:

Οι αγρότες ζητούν από τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει τις ευθύνες του- Όσα ειπώθηκαν στη συνάντησή τους

Photo: Konstantinos Tsakalidis /SOOC

The post Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες- Άκαρπη η συνάντηση με τον Αποστόλου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα