Ένας νεκρός από τη γρίπη- 10 άτομα νοσηλεύονται στη ΜΕΘ

16:57 4/1/2017 - Πηγή: iPop

Πανικός επικρατεί στη χώρα μας λόγω της φονικής της γρίπης που στέρησε τη ζωή σε ένα άτομο. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 10 άτομα.

Να τονίσουμε, πως στη Λάρισα μέσα σε μια μόνο ημέρα εντοπίσθηκαν 400 κρούσματα της γρίπης.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, βρίσκονται σε ετοιμότητα και το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει: «Ποτέ δεν είναι αργά για το εμβόλιο, έστω και τώρα οι ομάδες υψηλού κινδύνου

πρέπει να εμβολιαστούν».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τάκης Παναγιωτόπουλος ο οποίος είναι επιδημιολόγος και καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας αλλά και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε«το πιθανότερο είναι να επικρατήσει ο υπότυπος Α (Η3Ν2)». Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η ιδιότητα του ιού είναι πως «έχει την τάση να προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένους, μια ομάδα που πρέπει να εμβολιάζεται, όπως επίσης, οι χρόνια πάσχοντες και οι επαγγελματίες υγείας, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Σε σχετική του ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη το ΚΕΕΛΠΝΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει, πως «ο αντιγριπικός εμβολιασμός και η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τη γρίπη».

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για τη έξαρση της γρίπης στην Ελλάδα- Τι πρέπει να προσέχουμε

The post Ένας νεκρός από τη γρίπη- 10 άτομα νοσηλεύονται στη ΜΕΘ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα