Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας: Με 100 δισ. ευρώ η Ελλάδα θα σωθεί

10:01 23/12/2016 - Πηγή: iPop

Την εκτίμηση του πως η χώρας για να σωθεί χρειάζεται 100 δισ. ευρώ εξέφρασε το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Την εν λόγω πληροφορία μεταδίδει σε σχετικό της άρθρο η Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία δίνει στη δημοσιότητα και έξτρα πληροφορίες.

Το άρθρο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung συγκεκριμένα επισημαίνει πως «αν οι πιστώτριες χώρες, όπως η Γερμανία, επιδείξουν υπερβολική επιείκεια έναντι των στόχων της λιτότητας στην Ελλάδα,

τότε αυτό θα μπορούσε να τους κοστίσει ακριβά».

Την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν, πως η χώρα μας έχει δώσει τα χέρια δηλώνοντας πως τα επόμενα χρόνια θα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν αναφερόμενος στην Ελλάδα πως «αν καταφέρει πλεόνασμα 1,5%, όπως ζητά το ΔΝΤ, τότε θα χρειαζόταν μεσοπρόθεσμα πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 100 περίπου δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών».

Θυμίζουμε, πως την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν μιλώντας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής εξήγησε πως «σ’ αυτή την περίπτωση οι δανειστές θα έπρεπε να επωμισθούν το πρόσθετο αυτό βάρος. Και αυτό θα ήταν περίπου ένα νέο πακέτο βοήθειας».

The post Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας: Με 100 δισ. ευρώ η Ελλάδα θα σωθεί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα