Τσακαλώτος σε Σόιμπλε: «Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι»- Συμφωνία ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ

09:25 23/12/2016 - Πηγή: iPop

Μήνυμα προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι». Ο υπουργός Οικονομικών παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι συμφωνία θα υπάρξει ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Υπουργός, έστειλε μήνυμα προς τον Γερμανό ομόλογό του λέγοντας ότι το ευρώ κινδυνεύει από έλλειμμα Δημοκρατίας και θυμίζοντάς του

το παλιό αγγλικό ρητό: «Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι». Ο ίδιος είπε πως δεν πιστεύει ότι το ευρώ δύο ταχυτήτων είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, προσθέτοντας πως «χωρίς δημοκρατικότερη και κοινωνικά δίκαιη λύση, το ευρώ κινδυνεύει».

«Θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης»

Αναφορικά με την ελληνική οικονομία, ο Ε. Τσακαλώτος σημείωσε ότι θα έχει για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα χρόνια.

«Γι΄αυτό μια συμφωνία τον Ιανουάριο θα μας επιτρέψει να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να μην αρχίσει ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι παροχές του Πρωθυπουργού δεν είναι το αληθινό πρόβλημα, το πρόβλημα είναι «ότι ορισμένα κράτη-μέλη δεν θέλουν να είναι «γενναιόδωρα» με τη ρύθμιση του χρέους».

Συμφωνία ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ

«Βεβαίως και μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα» τόνισε ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του και να πιέσει πραγματικά για ελάφρυνση του χρέους. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να έχει παράλογες αξιώσεις «που βασίζονται σε αυθαίρετους υπολογισμούς».

Ποιο είναι το ορόσημο για κλείσιμο της β’ αξιολόγησης;

Το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου είναι το ορόσημο για το κλείσιμο της αξιολόγησης σύμφωνα με τον Ε. Τσακαλώτο. Ο ίδιος πρόσθσε πως «ευελπιστούμε να ολοκληρωθούν οι τρεις πυλώνες της τωρινής φάσης της διαπραγμάτευσης: Οι μεταρρυθμίσεις και το δημοσιονομικό κενό εντός του προγράμματος. Η πορεία των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το τέλος του προγράμματος. Τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

The post Τσακαλώτος σε Σόιμπλε: «Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι»- Συμφωνία ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα