Ηχηρά ονόματα στην επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση

11:04 6/10/2016 - Πηγή: iPop

Με την επιτροπή η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια εθνικού διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Απ’ τα ονόματα που έχουν γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα απαρτίζουν την επιτροπή, εκείνα που ξεχωρίζουν είναι του κ.Σπουρδαλάκη, του κ. Μίχαλου αλλά και του κ. Κιμούλη.

Πιο

αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, συντονιστής της επιτροπής αναμένεται να είναι ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.

Απ’ τον ακαδημαϊκό χώρο στην επιτροπή θα συμμετέχουν:Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠΑθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑΝαπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής ΕΚΠΑΝίκος Μουζέλας, Ομότιμος Καθηγητής LSEΠέτρος Παραράς, Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕΑπ’ τον επιχειρηματικό χώρο:Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘΑπ’ τον χώρο των τεχνών:Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιόςΠοια θα είναι η αποστολή της επιτροπής;

Η διοργάνωση συζητήσεων και θεματικών εκδηλώσεων για την Συνταγματική Αναθεώρηση σε όλους τους δήμους της Ελλάδας. Οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις θα γίνουν με τη συμμετοχή επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, συλλογικοτήτων, κινήσεων πολιτών και μεμονωμένων πολιτών.

Εν συνεχεία τα συμπεράσματα που θα προκύψουν απ’ τις παραπάνω εκδηλώσεις, θα συγκεντρωθούν σε κάθε περιφέρεια με την διοργάνωση 13 συνελεύσεων.

Αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση την Άνοιξη του 2017, η Οργανωτική Επιτροπή θα έχει ως αποστολή της την παράδοση της έκθεσης συμπερασμάτων σ’ όλα τα κόμματα.

Τότε θα ξεκινήσει και η κοινοβουλευτική διαδικασία, σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 110 του Συντάγματος. Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι ο δημόσιος διάλογος που θα διεξαχθεί θα εμπλουτίσει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

The post Ηχηρά ονόματα στην επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα