ΥΠΟΙΚ: Μόνη προϋπόθεση για το χρέος η ολοκλήρωση του προγράμματος

09:51 3/6/2017 - Πηγή: iPop

«Μόνη προϋπόθεση για το χρέος η ολοκλήρωση του προγράμματος» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ σε δημοσιεύματα που μίλαγαν για νέο δάνειο.

Συγκεκριμένα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους δήλωσαν στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι:

Μερίδα των ΜΜΕ

έσπευσε να παρουσιάσει μια πρόταση του ESM που είδε το φως της δημοσιότητας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως νέο δάνειο ή ως νέο μνημόνιο. Πόσα ακόμη, άραγε, θα επινοήσουν;

Παράλληλα διευκρίνισαν ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών έχει ως προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τίποτε άλλο.

Τέλος αναρωτήθηκαν αν οι διαστρεβλώσεις αυτές προκύπτουν από απλή ανοησία και άγνοια ή από πολιτική σκοπιμότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε κάθε περίπτωση θα συμβουλεύανε τους διάφορους «ειδήμονες» για όσα δεν μπορούν να μιλούν, καλύτερα για αυτά να σωπαίνουν.

Χθες Παρασκευή το Reuters και το Bloomberg έδωσαν στη δημοσιότητα κρίσιμο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, λίγες μέρες πριν το Eurogroup του Ιουνίου.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ προς μέλος του Κοινοβουλίου, εξετάζονται διάφορα σενάρια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με πιθανή υιοθέτηση του σεναρίου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους το οποίο θέλει την αποπληρωμή των τόκων να μετατίθεται μέχρι το 2048.

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Κρίσιμο έγγραφο για το Ελληνικό ζήτημα

The post ΥΠΟΙΚ: Μόνη προϋπόθεση για το χρέος η ολοκλήρωση του προγράμματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα