Υπό δρακόντεια μέτρα η συνάντηση με τον Τσακαλώτο -Δεν συζητήθηκε το θέμα των Wikileaks

18:14 4/4/2016 - Πηγή: iPop

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών ολοκληρώθηκε η συνάντηση η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με το Κουαρτέτου.

Να θυμίσουμε πως η Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε -και έλαβε- μέτρα υψίστης ασφαλείας για τους εκπροσώπους του ΔΝΤ μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks και το σάλο

αντιδράσεων που αυτές προκάλεσαν.

Λίγα λεπτά πριν τις 18.00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών κατά τη διάρκεια της οπίας, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, «έγινε μια εισαγωγική συζήτηση, βάλαμε το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας, έως την άλλη Δευτέρα, και τον οδικό χάρτη έως το Eurogroup της 22 Απριλίου».

Δεν συζητήθηκε το θέμα των Wikileaks

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα Wikileaks, όπως εξήγησε ο υπουργός οικονομικών. Ο ίδιος μάλιστα ερωτηθείς για το εάν υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή πλευρά επισήμως ή ανεπισήμως συντάχτηκε με το ΔΝΤ απάντησε «κανένα σχόλιο».

«Η διαπραγμάτευση του χρέους είναι μέρος του πλαισίου συμφωνίας και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να προχωρήσει με λελογισμένο τρόπο προκειμένου μαζί με τη συμφωνία και την πρώτη αξιολόγηση να είμαστε σε βιώσιμη στρατηγική εξόδου από την κρίση» είχε δηλώσει το Σάββατο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης δίνοντας τον ρυθμό της συνάντησης.

Η ΕΛΑΣ στο πόδι για το ΔΝΤ

Επιστρατεύτηκε σχεδόν ολόκληρη η ΕΛΑΣ μετά από απαίτηση της κα Λαγκάρντ ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των εκπροσώπων του ΔΝΤ. Κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ βρισκόντουσαν έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι εκπρόσωποι των δανειστών και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το ξενοδοχείο βρίσκονται παρατεταμένες δέκα κλούβες με ΜΑΤ οι οποίες έχουν καταλάβει τη απόσταση από την οδό Βεντήρη έως τη Βασιλέως Αλεξάνδρου.

Τι είχε γράψει η Λαγκαρντ στον Τσίπρα

Συγκεκριμένα, η διευθύντρια του ΔΝΤ σε σχετική της επιστολή την οποία έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει:

Για να μπορούν να εργαστούν, μετά από την πρόσκλησή σας, είναι κρίσιμο οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεών τους, καθώς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η προσωπική τους ασφάλεια

The post Υπό δρακόντεια μέτρα η συνάντηση με τον Τσακαλώτο -Δεν συζητήθηκε το θέμα των Wikileaks appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα