Υπέρ των δικηγόρων η Τ. Χριστοδουλοπούλου- «Κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει με το νομοσχέδιο»

20:26 14/1/2016 - Πηγή: iPop

Υπέρ των δικηγόρων και των θέσεων που έχουν τάχθηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά τη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι αποφάσισαν την παράταση της αποχής τους έως 22 Γενάρη.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να συμφωνήσει με το νομοσχέδιο και τάχθηκε υπέρ της κίνησης των δικηγόρων να κατέβουν σε πορεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο κ. Αλεξανδρής, πρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων, είπε ότι το ασφαλιστικό

είναι «τραγική κατασκευή» και «ναρκοθετεί το δικηγορικό κόσμο»

«Το νομοσχέδιο επιφέρει μεγάλη φοροεισπρακτική λαίλαπα στους δικηγόρους, οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Θα δημιουργήσει μεγάλο όγκο εξόδου από το δικηγορικό κλάδο, κάτι που θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά Ταμεία», πρόσθεσε.

Ο κ. Αλεξανδρής εν συνεχεία υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο θα κάνει πολλά δικηγορικά γραφεία να κλείσουν, ενώ όλοι και κυρίως οι νέοι δικηγόροι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ ζήτησε από την αντιπρόεδρο της Βουλής να συνδράμει στην απόσυρση του νομοσχεδίου και παρατήρησε πως δεν έχει γίνει μελέτη για τις επιπτώσεις του.

Ο κ. Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είπε πως το νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τους γιατρούς και θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν πολλά μικρά ιατρεία.

Ο κ. Βαλεργάκης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης τόνισε πως εάν ένας δικηγόρος παίρνει 100 ευρώ, του μένουν 15.

Η Αθηνά Τραχήλη, από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, τόνισε πως το νομοσχέδιο θα έχει ως αποτέλεσα την προώθηση της μαύρης εργασίας και την έξοδο των κτηνιάτρων σε χώρες του εξωτερικού.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε πως θα γίνουν παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο και πρόσθεσε πως «είμαστε στον 7ο χρόνο της οικονομικής κρίσης και αναμένεται η αξιολόγησή μας, μετά το μεγάλο συμβιβασμό και θα ακολουθήσουν μικρές παρεμβάσεις».

Να σημειώσουμε πως νωρίτερα οι δικηγόροι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή δικηγόροι να βγαίνουν στους δρόμους για πορεία, κάτι που υποδηλώνει την αγανάκτησή τους και τα μεγάλα προβλήματα που θα προκαλέσει στον κλάδο τους το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθεί η Κυβέρνηση.

Photos: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Υπέρ των δικηγόρων η Τ. Χριστοδουλοπούλου- «Κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει με το νομοσχέδιο» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα