Ξέρουμε τον τρόπο για να μετατρέψεις τη γλυκοπατάτα στο απόλυτο comfort food με τα πιο απλά και υγεινά υλικά!

14:38 21/1/2023 - Πηγή: iPop

Ποιος δεν αγαπά τις γλυκοπατάτες; Η φυσική τους γλυκύτητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό τους και προσφέρονται για τόσες πολλές διαφορετικές παρασκευές. Είναι από τα φαγητά που θα μπορούσες να τρως αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα. Η φυσική ζάχαρη στις γλυκοπατάτες ταιριάζει υπέροχα με την παρακάτω εκδοχή που σου προτείνουμε, η οποία περιέχει ρεβύθια, σπαράγγια και την φρέσκια γεύση από ένα λαχταριστό dressing.

Γεμιστές γλυκοπατάτες με μια γεύση από Μεξικό!

Συνταγή για γεμιστές γλυκοπατάτες: Υλικά

Για τις γλυκοπατάτες:

4 μέτριες γλυκοπατάτες, πλυμένες 1 φλιτζάνι
ρόκα

Για τα ρεβύθια:

1 κονσέρβα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα 1 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1/2 κουτ. αλάτι 1/2 κουτ. κύμινο 1/2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

Για τα σπαράγγια:

150 γραμμάρια σπαράγγια, κομμένα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτ. αλάτι 1/2 κουτ. μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση:

2 κουταλιές της σούπας πάστα ταχινιού 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας νερό 2 κουτ. σιρόπι από σφένδαμο 1/4 κουτ. αλάτι 1/4 κουτ. μαύρο πιπέρι

Μπισκότα γλυκοπατάτας με σιρόπι σφενδάμου! Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Πώς να φτιάξεις αυτό το πιάτο βήμα βήμα:Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες παντού με ένα πιρούνι και μετά τις τοποθετούμε στο ταψί. Ύστερα τις μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας για να ψηθούν για 50-60 λεπτά ή μέχρι οι γλυκοπατάτες να είναι αρκετά μαλακές ώστε να τρυπηθούν εύκολα με ένα μικρό μαχαίρι. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη, σκεπάζοντας για να διατηρηθούν ζεστές.Εν τω μεταξύ, απλώνουμε τα ρεβίθια σε μια χαρτοπετσέτα. Μεταφέρουμε τα αποξηραμένα ρεβίθια σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας να καλυφθεί. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το αλάτι, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι. Μεταφέρουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα ρεβίθια για 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα μία φορά στη μέση του χρόνου μαγειρέματος. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.Έπειτα, ρίχνουμε τα σπαράγγια σε ένα στρωμένο ταψί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να ομογενοποιηθούν.Για να σερβίρουμε, κόβουμε τις γλυκοπατάτες ανοιχτές σε φέτες. Περιχύνουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το dressing μέσα σε κάθε γλυκοπατάτα. Στη συνέχεια γεμίζουμε με τη ρόκα, τα σπαράγγια και τα ρεβίθια, βουτώντας τα υλικά ομοιόμορφα ανάμεσα στις γλυκοπατάτες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρουμε αμέσως τις γεμιστές μας γλυκοπατάτες.

Λαχταριστή πατάτα οφτή στον φούρνο μικροκυμάτων – Ένα ιδανικό γεύμα σε 13 λεπτά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ξέρουμε τον τρόπο για να μετατρέψεις τη γλυκοπατάτα στο απόλυτο comfort food με τα πιο απλά και υγεινά υλικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα