Ξέρεις που βρίσκεται η κατάθλιψη;

12:31 25/7/2014 - Πηγή: iPop

Το πρόβλημα της κατάθλιψης ειδικά στις μέρες αυξάνεται διαρκώς. Οι άνθρωποι απογοητευμένοι από τη ζωή τους κλείνονται στον εαυτό τους και πνίγονται στις άσχημες σκέψη τους. Τους λόγους για τους οποίους μπορεί ένας άνθρωπος να πάθει κατάθλιψη τους ξέρουμε! Είναι τα αμέτρητα προβλήματα ή ακόμα και η ευαισθησία που μπορεί να κρύβει ο καθένας μέσα του. Αυτό που σίγουρα δεν ξέρεις είναι πιο σημείο του εγκεφάλου «φιλοξενεί και μεγαλώνει» την κατάθλιψη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστημίου British Columbia

στον Καναδά οι επιστήμονες βρήκαν το σημείο που ψάχνουμε και αποφάσισαν να μας το αποκαλύψουν. Η κατάθλιψη, λοιπόν, σε ενημερώνουμε πως βρίσκεται στον πλευρικό μετωπιαίο που είναι ακριβώς στο ύψος των φρυδιών σου. Το συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου ευθύνεται για την άρση των αποφάσεων που παίρνεις (από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες). Αν το σημείο αυτό λειτουργεί σωστά ο οργανισμός σου εμποδίζει την κατάθλιψη να μπει στη ζωή σου, αν πάλι όχι της επιτρέπει να σε γνωρίσει καλύτερα και να γίνει κομμάτι της ζωής σου.

Το ερώτημα, όμως, είναι ένα: Πώς οι επιστήμονες βρήκαν αυτή την περιοχή και την χαρακτηρίζουν ως τόπο φιλοξενίας της κατάθλιψης; Η έρευνα των επιστημόνων και αυτή τη φορά στηρίχθηκε στου πιθήκους. Οι επιστήμονες χώρισαν τους πιθήκους σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα ενεργοποίησαν (με το δικό τους τρόπο) τη συγκεκριμένη περιοχή ενώ, στην άλλη ομάδα την απενεργοποίησαν και άρχισαν να παρατηρούν τι συνέβαινε. Οι πίθηκοι με ενεργοποιημένη τη συγκεκριμένη περιοχή αφού ήξεραν πως παίρνουν τις σωστές αποφάσεις ένιωθαν χαρούμενοι. Ενώ, όσοι είχαν απενεργοποιημένη την περιοχή ένιωθαν ανασφαλής και δυστυχισμένοι.

The post Ξέρεις που βρίσκεται η κατάθλιψη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα