Ξεπέρασαν τα όρια στη Βουλή- «Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη!»: Ποιος βουλευτής το είπε σε υπουργό;

00:08 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Μέχρι ενός σημείου η συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά εξελισσόταν με εντάσεις μεν, στα φυσιολογικά πλαίσια δε. Ωστόσο κάποια στιγμή τα ξεπεράστηκαν τα όρια με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αισχρολογεί εναντίον του Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου

ότι με την στρατηγική που ακολούθησε όσο ήταν στην Κυβέρνηση ζημίωσε το Δημόσιο. Άφησε αιχμές ότι ζημίωσε τους πολίτες με την διαχείρισή του στα υποβρύχια, ενώ έκανε αναφορά και στα όσα έκανε ο κ. Τσοχατζόπουλος, σε μια απόπειρα σύνδεσης των δύο γεγονότων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγήκε εκτός εαυτού και απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε: «Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη!».

Η κόντρα των δύο ανδρών συνεχίστηκε λίγη ώρα μετά:

Βενιζέλος: «Μου στερήσατε κοινοβουλευτικό δικαίωμα προηγουμένως. Ο κ. Καμμένος είπε πολλές ανακρίβειες συνειδητά, μεταξύ των οποίων ότι εγώ ευθύνομαι για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Πετσάλνικος ως υπουργός Δικαιοσύνης εισηγήθηκε έναν νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο ψήφισαν όλα τα κόμματα, και ο Συνασπισμός. Ο κ. Καμμένος επανέφερε το ζήτημα των υποβρυχίων. Ο κ. Βίτσας και ο κ. Τσίπρας μου ζήτησαν οι ίδιοι να καταθέσω στη διαιτητική δίκη για την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βίτσας μου ζήτησαν οι ίδιοι να καταθέσω με αντίπαλο σύσσωμο το δικηγορικό γραφείο Βγενόπουλου.

Η μεγαλύτερη προσβολή είναι αυτή που αφορά την ουσία της συζήτησης η οποία είναι η μήνυση εισαγγελέα εφετών κατά υπουργού για εκβίαση και προσβολή.

Και έρχεται ο κ Πρωθυπουργός και λέει ότι καταθέτει μια επιστολή Γιώργου Παπανδρέου όπου λέει ότι επιχειρηματίας που αφορά η υπόθεση αυτή έχει κάνει 1-2-3, δηλαδή αν μια υπόθεση αφορά κάποιον κακό μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός να επεμβαίνει; Είναι φαινόμενο Βουλής».

Ο κ. Καμμένος πήρε το λόγο για να απαντήσει:

«Το 2005 στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο οπλικών συστημάτων και βγήκαν οι λογαριασμοί Τσοχατζοπουλου ο Βενιζέλος είπε «δεν είναι λογαριασμοί είναι αριθμοί τηλεφώνων» . Κάπως έτσι έκλεισε το ζήτημα.

Ο κ. Βενιζέλος όταν του ειπαμε ότι έκανε τη συμφωνία και ότι είναι υποχρεωμένος να πάει στο διαιτητικό διακαστήριο βεβαίως και πήγε γιατί ήξερε πως θα του επιβληθούν ποινικές ευθύνες».

«Είναι αμετανόητος… ξέρετε πως με τη συμφωνία το ελλ. ναυτικό απέκτησε την κυριότητα των υποβρυχίων και έσωσε 2 δις που ήταν χαμένα», απάντηση ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Και τώρα μ’ αυτό που ζητά το ναυτικό είναι να γίνουν τα υποβρύχια που έχουμε συμφωνήσει από το 2010. Δεν πήγα για να υπερασπιστών τις απόψεις του Καμμένου, αλλά τα δικαιώματα του πολεμικού ναυτικού.

Και να σας πω κάτι από το επόμενο επεισόδιο; Η υπεράσπιση της κυβέρνησης στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το κούρεμα του χρεους είναι καλύτερη απο αυτή που κάνουμε εμείς εδώ».

Ο κ. Καμμένος είχε σηκωθεί όρθιος και φώναξε:

«Σας ρωτώ δημόσια υπάρχει συγγενικό πρόσωπο με μετοχές στη Marfin;»

Ο κ. Βενιζελος απάντησε με κλειστό μικρόφωνο και ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να ξαναδώσει τον λόγο στον Βενιζέλο και του συνέστησε να ενημερώσει την Πρόεδρο του κόμματος του ώστε να συμπεριλάβει όσα έχει να πει στην δευτερολογία της.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ξεπέρασαν τα όρια στη Βουλή- «Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη!»: Ποιος βουλευτής το είπε σε υπουργό; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα