Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε την σύσταση επιτροπής επαναδιαπραγμάτευσης για την υπόθεση της Siemens (video)

22:11 29/3/2016 - Πηγή: iPop

Σε έντονα επικριτικό ύφος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός κατέθεσε στοιχεία για τις παρεμβάσεις Σαμαρά-Βενιζέλου

στη Δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα τόνισε πως ο Μητσοτάκης έχει σχέση με την υπόθεση Παπασταύρου και προανήγγειλε τη δημιουργία επιτροπής για επαναδιαπραγμάτευση συμβιβασμού με Siemens.

Για σύστημα παραθεσμικής εξουσίας που θέριεψε ακόμη περισσότερο την περίοδο της κρίσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση περί διαφθοράς στη Bουλή. Έκανε επίσης λόγο για εγκληματικές ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης που δεν πρέπει να παραγραφούν. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχείρησε να δημιουργήσει θόρυβο με βάση τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και πρόκειται για θράσος και αλαζονεία ουε ημίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «ανεξαρτησία και εθνική κατοχύρωση της δικαιοσύνης και χρέος της πολιτείας είναι να εγγυάται τη Δικαιοσύνη από κάθε είδους παρεμβάσεις που είναι όπως είπε όχι μόνο πολιτικές αλλά και από την επιχειρηματική ελίτ».

«Η Δικαιοσύνη είναι βαθύτατα ταλαιπωρημένος θεσμός από σκάνδαλα και παρεμβάσεις συγκαλύψεις και ολιγωρίες», παραδέχτηκε ο Πρωθυπουργός και χαρακτήρισε «μεγάλη θεσμική αναπηρία της ελληνικής δικαιοσύνης» την πολυνομία και την κακονομία.

Υποστήριξε το σύστημα ευνοεί ακόμη και συγκαλύψεις στον τομέα της Δικαιοσύνης πολλές φορές.

Μίλησε για 340 χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις στη δικαιοσύνη το 2014
Διάρρηξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης των πολιτών με την δικαιοσύνη και την πολιτική και τόνισε:

Στόχος μας να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη

Μίλησε για την υπόθεση της εισαγγελέως Τσατάνη που ερευνάται καθώς έθεσε στο αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου. «Οι δικογραφίες στις υποθέσεις Βγενόπουλου αποτελούν κατεξοχήν υποθέσεις διαφθοράς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι ο ίδιος εισαγγελικός λειτουργός που τις εξέτασε αναθεώρησε δύο φορές μέσα σε λίγο καιρό την άποψή του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για καταγγελίες του Κύπριου υπουργού δικαιοσύνης που οφείλουν να διερευνηθούν.

«Θα περιμένουμε το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας για να μιλήσουμε, η κοινωνία θα μάθει, τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι» σημείωσε.

«Θέλει μεγάλο θράσος να μιλάτε εσείς για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας σωρεία παρεμβάσεων, όπως νομιμοποιήθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις στο Οργανισμό Σχολικών κτηρίων απαλλάχτηκαν τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων , έπαψαν οι ποινικές διώξεις για τον ΟΑΕΕ , απαλλάχτηκαν από κάθε ευθύνη τα μέλη τραπεζών και τα στελέχη της ΤτΕ για το PSI, για τη ΛΑΡΚΟ, σταμάτησαν οι ποινικές διώξεις για τα αγροτικά συμβούλια, αντικαταστάθηκε άρθρο που προέβλεπε κακουργηματικές τιμωρίες για δωροδοκία στελεχών και υπαλλήλων δημοσιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων ή ΜΚΟ .

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό υπήρξαν επίσης διατάξεις όπως απαλλαγή από κάθε ευθύνη για το αδίκημα της απιστίας των προέδρων και των τραπεζικών στελεχών για συνάψεις δανείων με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και πρόκειται για τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.

Αναφερόμενος στη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για 210 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων -όπως υποστήριξε- τα 197 εκατομμύρια προέρχονται από τα περίεργα θαλασσοδάνεια δηλώνοντας:

Το παιχνιδάκι αυτό πρέπει να τελειώσει με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων ή με χρεοκοπημένους μιντιάρχες.

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής θα καταθέσει η Κυβέρνηση για να ερευνηθούν οι δανειακές συμβάσεις των τραπεζών με κόμματα και μιντιάρχες είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το πόρισμα της επιτροπής αυτής όπως γνωστοποίησε θα βγει σε δύο μήνες.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας ευχαρίστησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που του, όπως είπε του έδωσαν την ευκαιρία να προκαλέσει αυτή τη συζήτηση ώστε σε επίπεδο συζήτησης ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς».

«Για να μην παραδοθούν στη λήθη τα έργα και οι μέρες σας, ιδιαίτερα της προηγούμενης κυβέρνησης που ανέλαβε σε περίοδο κρίσης. Για να μην παραγράφουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού οι ευθύνες σας για την σημερινή κατάσταση των πραγμάτων.

Η ΝΔ με αφορμή μία δήθεν αποκάλυψη θεώρησε ότι θα της δοθεί η ευκαιρία να δώσει μία παράσταση ιερής αγανάκτησης. Νόμιζε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει θόρυβο σε συνεργασία με ένα άπό τα αγαστά μέσα της διαπλοκής για κερδίσει τις εντυπώσεις.

Εδώ δεν πρόκειται για αφέλεια αλλά για θράσος και αλαζονεία και αρμόζει πλήρως να ειπωθεί το ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να γελάσει η να κλάψει κανείς με το απύθμενο θράσος τους πάντοτε υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις δικαιοσύνης εξουσίας που θέριεψε την τριετία Σαμαρά Βενιζέλου
όπως ξέχασαν την περίφημη λίστα Λαγκάρντ και όταν πλέον αναγκάστηκαν να την παραδώσουν στη δικαιοσύνη οι έλεγχοι προχωρούσαν με ρυθμούς χελώνας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και τόνισε:

Ενδεικτικά το 2014 οι εκκρεμείς υποθέσεις στα πρωτοδικεία ήταν 34ο χιλιάδες ενώ οι ποινικές τον Ιούνιο του 15 ήταν 230 χιλιάδες αντίστοιχη εικόνα και στα διοικητικά δικαστήρια καθώς τον Σεπτεμβρίου του 14 ήταν περίπου 233 χιλιάδες και μετά από ένα έτος ο αριθμός είναι 188 χιλιάδες -ακόμα πολύ υψηλός

Αναφερόμενος στο «χάος» που αποκαλύπτουν οι αριθμοί ο Πρωθυπουργός είπε:

«Αυτοί οι αριθμοί αποκαλύπτουν ένα χάος το οποίο αν δεν είναι σκοπίμως διαμορφωμένο είναι σκοπίμως αφημένο. Είναι ακριβώς αυτή η κατάσταση που οφείλεται στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τη Δικαιοσύνη. Θα κάνουμε συγκεκριμένες πολίτικες πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τους δικαστικούς λειτουργούς που σέβονται τον όρκο τους, που δεν χαρίζονται, δεν εξαγοράζονται, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις. Σε κάθε τους βήμα αυτοί οι δικαστικοί λειτουργοί θα έχουν σύμμαχο αυτή την Κυβέρνηση. Ταυτόχρονα όσοι θέλουν να αναπαράξουν τις πρακτικές του παρελθόντος πρέπει να ξέρουν πως θα μας βρουν απέναντι τους».

Για το θέμα Παπαγγελόπουλου:

«Μιλήσατε για παρέμβαση της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη επικαλούμενοι μία συζήτηση του κ. Παπαγγελόπουλου με την εισαγγελέα Τσατάνη. Γνωρίζετε ότι για την εν λόγω υπόθεση η οποία αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα διεξάγεται ήδη ΕΔΕ για τις πιθανές παραλείψεις που οδήγησαν 3 σημαντικές δικογραφίες στο αρχείο.

Προκύπτουν 3 ερωτήματα: Ποιος ζήτησε να διεξαχθεί αυτή η συνάντηση; Ο κ. Παπαγγελόπουλος ή η εισαγγελέας αλλά πως αλήθεια έφτασε αυτή η υπόθεση στην εισαγγελέα η υπόθεση; Μου είναι αδύνατο να κατανοήσω πως είναι δυνατόν ο εποπτεύων τη εισαγγελίας διαφθοράς με έγγραφο του στις 22 /4/15 να γνωμοδοτεί ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα διαφθοράς και στις 18/12/15 ο ίδιος άνθρωπος να γνωμοδοτεί με νέο έγγραφο ότι οι δικογραφίες στις υποθέσεις Βγενόπουλου νομίμως αφαιρέθηκαν από την αρμόδια εισαγγελέα. (στα πρακτικά είναι και οι δύο γνωμοδοτήσεις) και ερωτώ:

Δεν υπάρχει πρωτοφανέστατη νομική αντίφαση; Τι άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες και αναθεώρησε την άποψη του;

Πάμε στο θέμα παρέμβασης Παπαγγελόπουλου. Ποια ήταν η παρέμβαση; Η έκφραση της νομικής γνώμης του Υπουργού στο νομικό ζήτημα; Αυτό είναι παρέμβαση;

Ένα νομικό ζήτημα ουδόλως αθώο. Είναι γνωστό πλέον πως για την υπόθεση Βγενόπουλου έχει εγγράφως διαμαρτυρηθεί ο Κύπριος υπουργός.

Και βεβαίως έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες του Κυπρίου υπ. Δικαιοσύνης που οφείλουν να διερευνηθούν. Ακόμα και στελέχη της σημερινής αντιπολίτευσης αναδεικνύουν με ένταση τις σκοτεινές πλευρές αυτής της υπόθεσης ώστε να διερευνηθεί το πως έγιναν τα πράγματα και αν υπήρξε επιχείρηση συγκάλυψης

Και γι αυτό καταθέτω την επιστολή του κ. Τσιρώνη που κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες και αναφορές και την επιστολή του κ. Σηφουνάκη προς την σημερινή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που κάνει καταγγελίες οι οποίες χρίζουν απάντηση.

Και μιας και μιλάμε για πειθαρχικά …θέλετε να ακούσετε ποιοι έχουν πειθαρχική εξουσία; Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεώρησης οι προϊστάμενοι του κάθε εφετείου οι προϊστάμενοι των εισαγγελιών εφετών και προσφάτως και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου και αυτό σας ενόχλησε. Μήπως γιατί κόπτεστε για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ή γιατί δυσκολεύει το σύστημα των εξωθεσμικών παρεμβάσεων σας;».

Οι παρεμβάσεις που ανέφερε ο Α. Τσίπρας:1.Με το νόμο 4024/2011 νομιμοποιήθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις ύψους 30 εκ. Ευρώ στον Οργ. Σχολικών κτιρίων και τερματίστηκαν όλες οι διώξεις2.Με τους νόμους 4071/2012 και 4170/2013 διαγράφηκαν τα χρέη όλων των δημοτικών επιχειρήσεων. Το ΝΣΚ στη συνέχεια στηριζόμενο στις διατάξεις αυτές απάλλαξε από κάθε ευθύνη τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και κάθε συμβεβλημένο ιδιώτη.3.Με το νόμο 4255/2014 έπαυσαν όλες οι ποινικές διώξεις που αφορούσαν την διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ4.Με το άρθρο 68 του νόμου 4139/2013 ορίζεται ότι δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης! Η διάταξη καταργήθηκε λίγο αργότερα εξαιτίας της γενικευμένης κατακραυγής! 5.Με το νόμο 4046/2012 απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη τα μέλη ΔΣ των Τραπεζών και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος για το διαβόητο PSI. 6.Με το νόμο 4141/2013 ανεστάλλησαν οι ποινικές διώξεις στις διοικήσεις των εταιρειών του Δημοσίου που ιδιωτικοποιούνται βάσει μνημονικών δεσμεύσεων7.Με τον νόμο 4224/2013 απαλλάσσονται τα μέλη του ΔΣ της Λαρκο από κάθε ευθύνη για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.8.Με το άρθρο 19 του ίδιου νόμου σταμάτησαν όλες οι ποινικές διώξεις για τα ΔΣ των αγροτικών συνεταιρισμών κάθε βαθμού9.Με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά κυρίου Αθανασίου αντικαταστάθηκε το άρθρο 263Α του Ποινικού Κώδικα.10.Βάσει του άρθρου αυτού ήταν υπόδικοι σειρά στελεχών επιχειρήσεων και Μ.Κ.Ο. που λάμβαναν αφειδώς χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό δημόσιο. Η τροπολογία κατατέθηκε στις 6 Μαίου 2014 και αφού ψηφίστηκε και ίσχυσε για μερικές μέρες αποσύρθηκε με το επιχείρημα ότι κατέβηκε από λάθος11.Χειρότερη είναι η παρέμβαση που έγινε με το νόμο 4146/2013 και το άρθρο 78 στο οποίο ορίζεται ότι απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για απιστία. Πρόκειται για την υπόθεση των δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα οποία τα δύο κόμματα είχαν βάλει εγγυήσεις τις μελλοντικές κρατ. χρηματοδοτήσεις.12.Έχει και την υπογραφή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη και πρόκειται για νυχτερινή τροπολογία που έχει κατατεθεί και αποσυρθεί 4 φορές και υπερψηφίστηκε με την 5 και όχι με την απόλυτη πλειοψηφία. Υπήρχε ζήλος για τη νομιμοποίηση των τριγωνικών συναλλαγών. Το κόστος αυτής της τροπολογίας που απάλλασσε από πρόστιμα μεγάλους ομίλους είναι κοντά στο 1 δις ευρώ.«13» Γρουσούζικο δεν ξέρω αν είναι, άλλα σίγουρα είναι φαρμακερό. Είναι η χειρότερη διότι δεν αποσκοπούσε στην διευθέτηση συγκεκριμένης υπόθεσης ή στην αμνήστευση συγκεκριμένου προσώπου αλλά στον έλεγχο του εκλογικού αποτελέσματος για τον ορισμό των προϊσταμένων των πρωτοδικιών.

Τρεις πολιτικές πρωτοβουλίες κατά της διαφθοράς ανακοίνωσε ο ΤσίπραςΕξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Η Επιτροπή θα βγάλει πόρισμα μέσα σε δύο μήνες, όχι του «Αγίου Ποτέ»Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ζήτησε να εξεταστούν οι δικογραφίες που αφορούν τα πολιτικά πρόσωπα. Τέλος, ανακοίνωσε επιτροπή επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού με την SIEMENS.Αναλυτικά για τα θαλλασσοδάνεια των κομμάτων των κομμάτων ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Θέλω να δεσμευτώ ότι η υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων την στιγμή που ο ελληνικό λαός αγωνιά έχοντας ένα μικρό δάνειο για το τι θα δώσει η Τρόικα… Ότι η υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια δεν μπορεί να κλείσει μέσα σε μια νύχτα. Οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν μέχρι κεραίας και ότι το παιχνίδι που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί 3 φορές με το αίμα του λαού θα τελειώσει. Είτε τα θαλασσοδάνεια αφορούν τα κόμματα σας είτε χρεοκοπημένους μιντιάρχες.

Τις επόμενες μέρες η ΚΟ θα καταθέσει πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τις συμβάσεις που σύναψαν οι τράπεζες με τα κόμματα και τα media.
Η Επιτροπή θα διερευνήσει και θα βγάλει πόρισμα όχι του Αγίου ποτέ αλλά το αργότερο στα τέλη του Μαΐου. Για να ξέρει ο λαός πως κάποιοι έπαιζαν παιχνίδια στις πλάτες του λαού για να ταΐζουν τα χρεοκοπημένα κόμματα και τα media».

Για την Siemens:

«Το σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και αναφέρομαι σε κάτι που ήδη θα έχετε καταλάβει. Το σκάνδαλο της Siemsens και τον απαράδεκτο εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφηκε ανάμεσα στο δημόσιο και τη Siemens».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Η δευτερολογία του Α .Τσίπρα

Αμήχανη χαρακτήρισε την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του.

«ΔΕΝ είπατε κουβέντα για την ταμπακιέρα» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι στη δημοκρατία η μία εξουσία οφείλει να ελέγχει την άλλη.

Γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση με ένα νομοσχέδιο θα άρει τις κατάφωρα αντισυνταγματικές παρεμβάσεις.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ διαψεύδει πλήρως την επιχειρηματολογία της ΝΔ.

«Συζητάμε μέτρα αυτή την την τριετία πέντε – έξι δις θα βγούμε στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο και όλα αυτά παρά τα capital controls που επέβαλαν εκδικητικά».

Στις δημοκρατίες οι λαοί αποφασίζουν και θα αποφασίσουν κι άλλη αν χρειαστεί και θα σας στείλουν στη γωνία είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τον κατηγόρησε επίσης για διπροσωπία καθώς λέει άλλα μέσα και άλλα έξω.

Αν έχετε προσλάβει τον κ.Ψυχάρη να αλλάξετε λογογράφο γιατί σας εκθέτει, είπε ο Πρωθυπουργός.

Δεν είπατε κουβέντα αλλά καλύψατε τον κ.Παπασταύρου, επίσης καλύψατε τον κ.Σαμαρά στη λίστα Μποργιανς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέκρουσε τις καταγγελίες του κ.Μητσοτάκη για συνεργασία Μαυρίκου – ΝΕΡΙΤ τονίζοντας ότι αυτές έγιναν επί προηγούμενης διοίκησης με κυβέρνηση Σαμαρά.

«Είσαστε έτοιμοι να χάσετε και τέταρτη αναμέτρηση;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ.Μητσοτάκη λέγοντας δε σας έφτασε που χάσατε τρεις φορές;

Η κυβέρνηση αυτή έχει ορίζοντα τετραετίας γιατί έχει πλειοψηφία στη βουλή και ο λαός τη στηρίζει ξεχάστε τις εκλογές , κοιτάξτε μην είστε ο νεώτερος αρχηγός παράταξης που φεύγει νωρίτερα, είπε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας.

photos: Nikos Libertas / SOOC

The post Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε την σύσταση επιτροπής επαναδιαπραγμάτευσης για την υπόθεση της Siemens (video) appeared first on iPop.

Keywords
siemens, video, siemens, υποθεση, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, εν λόγω, capital controls, ΠΑΣΟΚ, τσιπρας, βουλη, χρεος, σωρεία, οαεε, τραπεζες, ττε, psi, λαρκο, μκο, νέα, σαμαρας, οφείλεται, εδε, νσκ, δις, συριζα, μμε, media, μαΐου, οοσα, capital, εκλογες, photos, nikos, ipop, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, βενιζελος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, οφειλετες δημοσιου, τι ειναι το psi, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, λιστα λαγκαρντ, αλλαγη ωρας 2012, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, κομματα, ipop, το θεμα, βημα, γωνια, δανεια, δημοκρατια, εδε, εθνικη, θεμα, λαρκο, ληθη, μκο, μμε, νσκ, οοσα, παιχνιδια, περιεργα, σημερινη, ττε, capital, αγωνια, αθωο, αρθρο, αιμα, ανθρωπος, αναπηρια, απιστια, αποκαλυψη, απυθμενο, αφορμη, βραδυ, δανειο, δευτερο, δημοσιο, δις, δοθει, δωσει, εγινε, εγγραφο, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, ειπωθει, εκθεση, εκφραση, εν λόγω, εργα, εξι, ετος, ευθυνη, ημιν, υπηρχαν, υφος, θρασος, εικονα, ομιλια, κυβερνηση, λογο, μαΐου, μηνες, μητσοτακης, μικρο, νικο, νυχτα, νομικη, ουαι, οφείλεται, υπογραφη, προβληματα, σιγουρα, συζητηση, συνεχεια, σειρα, σωρεία, υμιν, χαος, αδυνατο, εξεταστικη, ιδιαιτερα, κυριακου, media, μεινει, nikos, παιχνιδι, πωληση, βεβαιως
Τυχαία Θέματα