Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για κοινωφελή εργασία σε Δήμους της χώρας

21:04 29/9/2016 - Πηγή: iPop

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για κοινωφελή εργασία σε Δήμους της χώρας. Πρόκειται για 6.339 θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης σε 34 Δήμους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «οι 34 Δήμοι που εντάσσονται, σε αυτή τη φάση, στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είναι, ανά περιφέρεια, οι εξής:

Αττικής: Ίλιου, Πετρούπολης, Αγ. Βαρβάρας, Λαυρεωτικής, Νίκαιας – Αγ. Ιων.
Ρέντη, Αχαρνών, Μεγαρέων, Αιγάλεω,Κεντρικής Μακεδονίας: Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα,Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Χαλκηδόνας, Κιλκίς, Βέροιας,Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς,Δυτικής Ελλάδας: Πύργου, Ήλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων,Ηπείρου: Πρέβεζας,Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ξάνθης, Αλεξάνδρειας, Δράμας, Ορεστιάδας,Θεσσαλίας: Καρδίτσας, Τρικκαίων,Στερεάς Ελλάδας: Λαμιέων, Λιβαδέων, Κύμης- Αλιβερίου.

Οι άνεργοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την κοινωφελή εργασία και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις του από τις 10 το πρωί της Δευτέρας Οκτωβρίου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 13ης Οκτωβρίου 2016 στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Η εγγραφή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). «Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έναν έως τρεις δήμους και για μία και μόνο ειδικότητα».

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι – οι οποίοι θα είναι μέχρι 25 ετών- θα έχουν μηνιαίο εισόδημα 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75). Όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Ποια είναι τα κριτήρια μοριοδότησης;Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνεςΧρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνεςΑναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνωΕτήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακόΗλικίαΑριθμός ανήλικων τέκνωνΑριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.ΕντοπιότηταΩφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα).Τι θέσεις εργασίας θα προκηρυχθούν;

Ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Παράλληλα θα υπάρχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.

Η κατάρτιση θα είναι προαιρετική. Θα ξεκινήσει μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του Προγράμματος και θα περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Στη συνέχεια θα γίνουν εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής. Παράλληλα, θα προσφέρονται και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα γίνεται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Όποιος δεν το επιλέξει, θα εργάζεται και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας.

Τι δήλωσε η Ράνια Αντωνοπούλου;

Σε μία απορυθμισμένη αγορά εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μήνες επικρατούν η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασίας και η αδήλωτη εργασία, τα νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας προσφέρουν θέσεις εργασίας, έστω και προσωρινές, σταθερό ωράριο, μηνιαίες αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο νέος σχεδιασμός των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για πρώτη φορά, συνδυάζει τη μισθωτή εργασία με πιστοποιημένα σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα οποία ενισχύουν το βιογραφικό του ανέργου και τον βοηθούν να κάνει το πρώτο βήμα για την επαναφορά του στην αγορά εργασίας

The post Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για κοινωφελή εργασία σε Δήμους της χώρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα