Βρετανικές βουλευτικές εκλογές: Τα τελικά αποτελέσματα

10:16 10/6/2017 - Πηγή: iPop

Τα τελικά αποτελέσματα των Βρετανικών βουλευτικών εκλογών δείχνουν ότι κανένα από τα κόμματα δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία των 325 εδρών στην Βουλή των Κοινοτήτων σε σύνολο 650.

Η συμμετοχή στις βρετανικές εκλογές της 8ης Ιουνίου ανήλθε σε 68,7%, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 2,6 ποσοσταίες

μονάδες από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2015.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Εργατικοί επικράτησαν με διαφορά 20 ψήφων από τους Συντηρητικούς.

Παράλληλα η Theressa May δήλωσε ότι θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση, με την υποστήριξη του δεξιού, προτεσταντικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας. Σύμφωνα με την ίδια, η συμμαχία αυτή θα εγγυηθεί μια «σίγουρη πορεία» για το μέλλον της χώρας.

Από την άλλη ο ηγέτης των Εργατικών ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit πρέπει να προχωρήσουν και ότι θέλει μια διαδικασία που θα θέσει το ζήτημα στη βάση «δουλειές πρώτα». Δεν γίνεται να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις καθώς δεν είναι στο χέρι της Βρετανίας, τονίζει.

Παράλληλα ο Jeremy Corbyn είπε στην May να κάνει στην άκρη ώστε να αναλάβει μία κυβέρνηση η οποία να είναι «πραγματικά αντιπροσωπευτική του λαού της χώρας», ενώ ανέφερε στο BBC ότι είναι ξεκάθαρο ποιος κέρδισε αυτές τις εκλογές, εννοώντας τον ίδιο και τους Εργατικούς.

Παρακάτω πίνακας με τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία και οι διαφορές εδρών σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2015

Συντηρητικό κόμμα: 318 έδρες – Έχασε 12 έδρεςΕργατικοί: 262 έδρες – Κέρδισε 30 έδρεςΣκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP): 35 έδρες – Έχασε 21 έδρεςΦιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα: 12 έδρες – Κέρδισε 4 έδρεςΔημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP): 10 έδρες – Κέρδισε 2 έδρεςSinn Féin: (Βόρεια Ιρλανδία): 7 έδρες – Κέρδισε 3 έδρεςPlaid Cymru (Κόμμα της Ουαλίας): 4 έδρες – Κέρδισε 1 έδραΠράσινο Κόμμα: 1 έδρα – Καμία διαφοράSDLP: 0 έδρες : Έχασε 3 έδρεςΕνωτικό Κόμμα του Όλστερ (UUP): 0 έδρες – Έχασε 2 έδρεςUKIP: 0 έδρες – Έχασε 1 έδραΑνεξάρτητοι: 1 έδρα – Καμία διαφορά

The post Βρετανικές βουλευτικές εκλογές: Τα τελικά αποτελέσματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα