Βρετανία: Το κόλπο που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις για να κάνουν ελκυστική τη στρατολόγηση(Vid)

16:14 3/6/2017 - Πηγή: iPop

Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει και τη βρετανίακαι κυρίως την εργατική τάξη αλλά και τα τρομοκρατικά χτυππήματα με αποκορύφωμα αυτό στο Μάντσεστερ έχουν οδηγήσει πολλούς νέους να ντυθούν στα χακί στη Βρετανία.

Ωστόσο οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και θέλοντας να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση βρήκαν το δικό τους τρόπο για να κάνουν ελκυστική τη στρατολόγηση.

Ο Βρετανικός στρατός λοιπόν, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους νέους για να ενισχύσει

το δυναμικό του, χρησιμοποιεί την τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα την εικονική πραγματικότητα (VR) σαν εργαλείο στρατολόγησης.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, στήνονται σε διάφορες εκθέσεις ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζήσει την εμπειρία της μάχης μέσω της εικονικής πραγματικότητας.

Σαν να παίζει λοιπόν κάποιος ένα video game, μεταφέρεται στο μέσο μιας εκπαιδευτικής άσκησης πάνω σ’ ένα τεθωρακισμένο άρμα Challenger II. Η εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας περιλαμβάνει 4 σενάρια:

Το τανκ οδηγείται στην πεδιάδα SalisburyΠτώση με αλεξίπτωτο στην σχολή εκπαίδευσης της RAF στο Brize NortonΠορεία σε ορεινή περιοχή στο Grib Goch της ΟυαλίαςΕκπαίδευση μάχης στην πεδιάδα Salisbury

Μέχρι στιγμής το κόλπο αυτό έχει χαρακτηριστεί απολύτως επιτυχημένο αφού μέσω αυτής της πρακτικής, οι αιτήσεις για στρατολόγηση έχουν αυξηθεί κατά 66%!

Φυσικά και όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τι φρίκη του πραγματικού πολέμου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Πηγή: uk.businessinsider.com

The post Βρετανία: Το κόλπο που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις για να κάνουν ελκυστική τη στρατολόγηση(Vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα