Βέβαιος ο Αβραμόπουλος για την επιβολή προστίμων οι χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες

15:47 9/5/2016 - Πηγή: iPop

Την βεβαιότητα πως θα εφαρμοστεί και στην πράξη το μέτρο το οποίο αφορά επιβολή προστίμων που θα έχει ύψους 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα σ΄όλα τα κράτη που δεν επιθυμούν να δεχτούν πρόσφυγες εξέφρασε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος την Δευτέρα ήταν στη Θεσσαλονίκη

καθώς υπεγράφη η πρώτη συμφωνία του Σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα ερωτήθηκε για το εν λόγω μέτρο και είπε:

Βεβαίως και θα εφαρμοστεί γιατί κι αυτό είναι μια μορφή αλληλέγγυας συμμετοχής στη διαχείριση του Προσφυγικού με οικονομικούς πλέον όρους. Είμαι βέβαιος ότι θα το σκεφτούν πολύ καλά οι Κυβερνήσεις

Μάλιστα όταν ερωτηθείς θα την άμεση επιβολή του μέτρου είπε:

Όλα γίνονται με γρήγορους ρυθμούς στην Ευρώπη. Η Ευρώπη κινείται με ταχύτερους ρυθμούς από τις εξελίξεις σε πολλές περιπτώσεις

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σχετικά με το Πακέτο Γιουνκέρ, ο Δ.Αβραμόπουλος τόνισε:

«Η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα δεν είναι μόνο ηθικές, αλλά κυρίως νομικές υποχρεώσεις για τα κράτη-μέλη και τις κυβερνήσεις της ΕΕ, γιατί ορίζονται κατηγορηματικά στις συνθήκες».

Κριτική στις Κυβερνήσεις της ΕΕ:

Ο Επίτροπος επίσης άσκησε κριτική σε κυβερνήσεις της ΕΕ κατηγορώντας τες για «καθαρά εθνικιστικό και λαϊκιστικό πολιτικό λόγο για να εξηγήσουν στο εσωτερικό τους κοινό το θέμα της μετανάστευσης κι αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί γυρνάει την Ευρώπη σε σκοτεινές πτυχές της ιστορίας της».

Για την οικονομική κρίση:

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε: «Ενώ στην αρχή όλοι πίστευαν ότι ήταν η οικονομική κρίση που θα έθετε την ΕΕ σε κίνδυνο, τελικά αποδείχτηκε ότι αυτό που λειτουργεί σαν καταλύτης είναι το μεταναστευτικό, γιατί τίθενται σε αμφισβήτηση οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

The post Βέβαιος ο Αβραμόπουλος για την επιβολή προστίμων οι χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα