Βαρύς ο απολογισμός του τυφώνα Μάθιου- Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες άστεγοι (Photos-Videos)

13:19 8/10/2016 - Πηγή: iPop

Μεγάλες είναι οι καταστροφές από τον τυφώνα Μάθιου που έπληξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις ΗΠΑ. Μπορεί ο Μάθιου να εξασθενεί αλλά να σημειωθεί, πως παραμένει επικίνδυνος. Να θυμίσουμε άλλωστε, πως στο πέρασμα του από την Αϊτή στέρησε τη ζωή από 877 άτομα και άφησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους άστεγους.

The scene as a storm surge from Hurricane

#Matthew rolled into Daytona Beach, Florida https://t.co/UHF0L9Nq0W pic.twitter.com/PPqZpWLiEE

CNN (@CNN) October 8, 2016

Ο φονικός Μάθιου, αφού πρώτα σάρωσε την ανατολική ακτή της πολιτείας Φλόριντα και της Τζόρτζια και κατάφερε να υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα της κατηγορίας 2, πλέον έχει φτάσει στη νότια Καρολίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο Μάθιου αναμένεται να πλήξει με σφοδρές καταιγίδες αλλά και έντονες βροχοπτώσεις την περιοχή, ενώ η ταχύτητα των ανέμων του θα είναι 165 χιλιόμετρα.

One man’s view of water-filled streets and the damage to his house in Leogane, Haiti, due to Hurricane #Matthew https://t.co/7B2TZquQmF pic.twitter.com/LOt64CWDwz

CNN (@CNN) October 8, 2016


Από τον Μάθιου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα στη Φλόριντα αλλά και τριακόσια άτομα σε τρεις χώρες της Καραϊβικής.

Airbnb is offering more than 3,000 accommodations to people displaced by Hurricane Matthew, free of charge: https://t.co/dpS7U0yoJF pic.twitter.com/ugWEpdRJfy

WIRED (@WIRED) October 8, 2016


Όπως επισημαίνουν τα διεθνή Μέσα μεταξύ των θυμάτων του τυφώνα ήταν και μια γυναίκα εξήντα ετών η οποία σκοτώθηκε από πτώση δέντρου, αλλά και ένα ζευγάρι 82χρονων, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεν κατάφερε να απομακρυνθεί έγκαιρα από το σημείο που βρίσκονταν.

#Matthew #HurricaneMatthew real picture from yesterday run away this is too wild #13th #SaturdayLive #kentkristensen pic.twitter.com/hxApLBRrwD

— kent kristensen (@kentkristensen1) October 8, 2016

Χιλιάδες άτομα αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους:

Χιλιάδες άνθρωποι μη έχοντας άλλη επιλογή αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις οικίες του λόγω του φονικού τυφώνα.

Την ίδια στιγμή, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι όσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια αλλά και τη Νότια Καρολίνα.

Διαβάστε επίσης:

Ο τυφώνας Μάθιου «χτύπησε» την πολιτεία της Φλόριντα

photo:The Independent

The post Βαρύς ο απολογισμός του τυφώνα Μάθιου- Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες άστεγοι (Photos-Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα