Β. Ιρλανδία: Νίκη για το ενωτικό κόμμα DUP

09:38 4/3/2017 - Πηγή: iPop

Το φιλοβρετανικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (Democratic Unionist Party, DUP) αναδείχθηκε ως ισχυρότερο στη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς κατάφερε να κερδίσει με μόλις μία έδρα διαφορά το εθνικιστικό κόμμα, Sinn Fein, στις πρόωρες εκλογές, τις οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν κοπιώδεις συνομιλίες για να σχηματιστεί ξανά μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Το DUP θυμίζουμε, πως κέρδισε τις 28 από τις 90 έδρες του κοινοβουλίου της επαρχίας, αφού

το αντίπαλο του κατέγραψε μεγάλη αύξηση της δύναμής του και εκμηδένισε το προβάδισμα των 10 εδρών το οποίο και είχε εξασφαλίσει το κόμμα των Ενωτικών στις εκλογές που διεξήχθησαν πέρυσι.

Σημειώνεται, πως η διαφορά των δύο παρατάξεων ήταν από το σύνολο των 800.000 ψήφων έφτασε μόλις τους 1.000. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες εκλογές στις πιο αμφίρροπες εκλογές που διεξήχθησαν ποτέ στη Βόρεια Ιρλανδία.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα σημειώνεται πως έχουν τώρα στη διάθεσή τους τρεις εβδομάδες έτσι ώστε να προβούν στον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτό αποτελεί τη βασική προϋπόθεση αν θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο η εξουσία να πάει στο Ουεστμίνστερ, το βρετανικό κοινοβούλιο, για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια.

photo:EPA/BIRGIR THOR HARDARSON

The post Β. Ιρλανδία: Νίκη για το ενωτικό κόμμα DUP appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα