Τζανακόπουλος: Αποδεχόμαστε το αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση για τη συμφωνία

09:55 17/6/2017 - Πηγή: iPop

«Θα αποδεχθούμε το αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση για τη συμφωνία», υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου, μια μέρα μετά την επιστολή του Κ. Μητσοτάκη στον Ν. Βούτση για διεξαγωγή συζήτησης για την οικονομία στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την πρόθεση της Κυβέρνησης να αποδεκτεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

σχετικά με τη συμφωνία στο Eurogroup.

Για τη συμφωνία, ο ίδιος σχολίασε ότι για τους επόμενους μήνες θα έχουν γίνει τόσα πολλά που θα γίνει σαφές σε όλους ότι τον Αύγουστο του 2018 «θα έχουμε βγει από τα μνημόνια».

Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκανε η προηγούμενη συγκυβέρνηση όταν απέρριπτε αιτήματα της αντιπολίτευσης. Δεν θα μπορούσαμε να μην αποδεχτούμε το αίτημα, αυτά τα έκαναν εκείνοι

Σχετικά με τα σενάρια περί ανασχηματισμό, ο κ. Τζανακόπουλος τια διέψευσε, υπογραμμίζοντας ότι πως δεν θεωρεί ότι υφίσταται λόγος και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Wolfgang Schäuble για τις σχέσεις του Α. Τσίπρα με τον Ε. Τσακαλώτο, ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για «πολιτική απρέπεια» και τις απέδωσε σε μια προσπάθεια να εξάγει πολιτική κρίση. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με τον υπουργό Οικονομικών, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά».

Τέλος, για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως πρέπει συνεδριάσει το ΔΣ της ανεξάρτητης ΕΚΤ και να αποφασίσει τι θα κάνει με τα ελληνικά ομόλογα.

Δεκάδες αναλυτές λένε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνουν αποδεκτά. Ας μην σπεκουλάρουμε και ας μην κάνουμε προπαγάνδα ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά τα ομόλογα

Διαβάστε ακόμα:

Lagarde: Θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους (Video)

The post Τζανακόπουλος: Αποδεχόμαστε το αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση για τη συμφωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα