Lagarde: Θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους (Video)

21:16 16/6/2017 - Πηγή: iPop

Για την απόφαση του Eurogroup της 15 Ιουνίου, το χρέος και την στήριξη στην Ελλάδα μίλησε στην αποκλειστική συνέντευξη της Christine Lagarde στην ΕΡΤ και την Ραλλου Αλεξοπουλου, παρέχοντας στήριξη στην Ελλάδα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Ότι

θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους και πως το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να εξασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του υποστήριξε στην σύντομη αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ με τις δηλώσεις της «πάγωσε» για μία ακόμη φορά στην πιθανότητα παροχής κεφαλαίων προς την Ελλάδα και τόνισε πως είναι έτοιμη να προτείνει στο εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου την υπογραφή μίας Κατ’ Αρχήν Συμφωνίας με την Ελλάδα.

Αυτό πρακτικά για την ελληνική Κυβέρνηση σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα περιμένει σαφείς ενδείξεις ότι το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο πριν προχωρήσει στην εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού.

«Eίμαι αποφασισμένη να πάω στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ πολύ σύντομα και να προτείνω για έγκριση μια συμφωνία επί της αρχής, που σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει με το πρόγραμμα και θα εκταμιεύσει χρήματα όταν υπάρξει σαφήνεια, ταυτοποίηση και οριστικοποίηση των παραμέτρων για αναδιάρθρωση του χρέους από τους πιστωτές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όσα συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση αποτελούν σοβαρότατο λόγο υποστήριξης της ασκούμενης ελληνικής πολιτικής» υποστήριξε η ίδια χαρακτηρίζοντας «σημαντική στιγμή» για την Ελλάδα την επομένη του Eurogroup, που ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Όλοι αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια και τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες, αλλά και τις αλλαγές σε πολιτικές που οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν

«Όσα συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση αποτελούν σοβαρότατο λόγο υποστήριξης της ασκούμενης ελληνικής πολιτικής» υπογράμμισε η ίδια συμπληρώνοντας πως «οι πιστωτές αναγνωρίζουν επίσης ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να εξασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του». Η ίδια, μάλιστα, τόνισε ότι η απόφαση του χθεσινού Eurogroup αποτελεί ισχυρή έκφραση στήριξης της Ελλάδας.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι εκταμιεύουν για την Ελλάδα μια σημαντική δόση ένα σημαντικό ποσό που θα αποτρέψει την εκδήλωση χρηματοπιστωτικής κρίσης και τοποθετεί την Ελλάδα σε μια πορεία που οι ανάγκες για χρηματοδότηση της θα είναι περιορισμένες και το πρωτογενές πλεόνασμα θα προστατέψει την ελληνική οικονομία από τη ρευστότητα και ένα πιθανό οικονομικό σοκ, για αυτό και είναι η ώρα να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις και γενικότερα σε θετικές εξελίξεις» δήλωσε μεταξύ άλλων η Christine Lagarde.

Διάβασε επίσης:

Τσίπρας: «Οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018»

The post Lagarde: Θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα