Τζακάρτα: Τρεις συλλήψεις στα πλαίσια των ερευνών για τις επιθέσεις

09:03 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές της Ινδονησίας μετά τις πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη στην Τζακάρτα.

Οι τρεις φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους ή να συνδέονται με κάποιο τρόπο με αυτό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο να εντοπιστούν πυρήνες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στο σπίτι του ενός δράστη των χθεσινών επιθέσεων βρέθηκε σημαία του ΙSIS, επιβεβαιώνοντας την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση.

Οι αρχές

της Τζακάρτα ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς είναι η πρώτη φορά που ο ISIS χτυπάει στην Ινδονησία, η οποία μέχρι πρότινος πίστευε πως δεν αποτελεί στόχο.

Ο τελικός απολογισμός των επιθέσεων είναι 7 νεκροί (5 δράστες, ένας Καναδός και ένας Ινδονήσιος πολίτης) και 20 τραυματίες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι τοπικές υποστηρίζουν πως πιθανότατα έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν επιτυχώς και τους πέντε δράστες των επιθέσεων. Δύο από αυτούς είχαν στο παρελθόν κατηγορηθεί για τρομοκρατικά εγκλήματα.

Την Πέμπτη το Reuters μετέδιδε πως οι αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη ήδη 4 ατόμων, που φέρεται να σχετίζονται με τις επιθέσεις.

Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης στην Τζακάρτα, δηλώνοντας πως στόχος του ήταν αλλοδαποί υπήκοοι και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, της πρωτεύουσας της Ινδονησίας.

Τo πρωί της Πέμπτης πολλαπλές επιθέσεις σημειώθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας, ενώ ένοπλοι επιτέθηκαν με πυροβολισμούς, κοντά στα γραφεία του ΟΗΕ στην Τζακάρτα στην Ινδονησία.

The post Τζακάρτα: Τρεις συλλήψεις στα πλαίσια των ερευνών για τις επιθέσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα